Sparta 1 sluit af met overwinning op RV & AV Sparta promotie dag

Foto: voorzitter Leo de Jong richt het woord aan Martijn Snoep.

Wedstrijdbal sponsor: Kamerbeek Concultancy.

RV & AV Sparta promotie dag.

Sparta 1 heeft dit topseizoen met glans afgesloten door thuis te winnen van VCC. Er waren zo’n 150 toeschouwers te gast op een gezellig aangekleed sportpark met ballonnen, ballonnen poort, buitenbar, statafels, DJ en BBQ. De wedstrijd stond zondag in het teken van de RV & AV Sparta promotie dag. De selecties dames en heren voetbal, rugby en vele belangstellenden ontmoeten elkaar. Tegelijkertijd was dit voor vele Spartanen een kennismaking of weerzien met de cricketsport alsmede een reünie met oude bekenden van toen, wat zorgde voor het echte Sparta gevoel.

Na de wedstrijd was het woord aan BVO Sparta Rotterdam voorzitter Rob Westerhof, RV & AV Sparta voorzitter Frans Kerpel en Sparta Cricket 1888 voorzitter Leo de Jong. Alle drie de heren lieten in hun toespraak hun licht schijnen over hun ”afdeling” en feliciteerde cricket met het kampioenschap en de zaterdagamateurs met de promotie naar de tweede klasse. Benadrukt werd dat ”Sparta” leeft en samenwerken een toegevoegde waarde heeft voor de verenigingen. Het officiële gedeelte werd natuurlijk afgesloten met het gezamenlijk zingen van het Sparta lied; zullen wij laten horen SP-AR-TA!

Sparta 1 – VCC 1.

Afwezig waren Snoep (ontstoken oog), Ambrose (rib) en Jeggels was aanvoerder hij koos batten na het winnen van de tos. Sparta verloor vanaf het begin regelmatig wickets maar kon met kleine samenwerkingen toch overeind blijven. Ishfaq (19), de Kok (16) en Steenbergen (21) konden allemaal bijdragen met Jeggels. Jeggels was zoals we dit seizoen vaker hebben gezien weer Sparta’s beste slagman. Op 129 voor 8 kwam Yaqub in en hij kon samen met Jeggels Sparta naar 181 spelen met een 52 runs samenwerking. Yaqub ging bowled op 25 en Jeggels iets later op een foutloze 75 runs. De thuisploeg eindigde uiteindelijk op 188 all-out, VCC bowler Hamid was de beste met 5 wickets.

De achtervolging verliep erg voorspoedig voor de bezoekers die op 100 voor 3 leken te gaan winnen. Yaqub en Sardha sloegen echter toe en VCC gleed naar 118 voor 5. De wedstrijd begon Sparta’s kant op te gaan toen Bukhari op 145 De Leede voor 46 runs gevangen kreeg achter de palen. Hoornweg kwam in de Sparta aanval en nam direct twee wickets en het leek snel afgelopen te zijn op 160 voor 9 maar heren Kingma en Mulder streden door. Er waren nog 8 runs nodig van de laatste over die werd gebowled door Hoornweg. Hoornweg bowlde uitstekend en kon op 182 Kingma’s wicket nemen voor 24 runs door een vang van Dost! Hoornweg eindigde op 3-27 en Sparta won ook de laatste wedstrijd van het seizoen!

Opstelling: Bukhari, U.Ishfaq, de Kok, Jeggels c, Steenbergen, Swain wk, Saleem, Dost, Yaqub, Sardha, M.Hoornweg, Smelt 12e.