Sparta wint met 121 runs van Kampong

Foto 070fotograaf: Riaan Jeggels topscoorde tegen Kampong met 65 runs.

20-8-17 Kampong 1 – Sparta 1.

Wedstrijdbal sponsor: Stirlings Oil.

Kampioen Sparta 1 reisde voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen naar Utrecht voor het treffen met Kampong. Kampong was eerder dit seizoen aan de Bermweg kansloos toen het werd uitgebowled voor 62 runs en kon het afgelopen zondag niet veel beter doen. De thuisploeg kwam in de achtervolging van Sparta’s 202 runs niet verder dan 81.

Ondanks de afwezigheid van vaste namen Ambrose en Steenbergen in de slagorde koos Snoep batten na het winnen van de tos. Er werd in de begin en midden fase goed gebat en de slechte bal werd afgestraft. Opener Bukhari viel aan en scoorde snel 33 runs zo ook nr3 De Kok met zijn 24 runs. De nieuwe kunstgrasmat speelde wat stroef maar dat weerhield de Spartanen er niet van regelmatig de boundary te vinden. Jeggels en Swain brachten met een goede samenwerking Sparta van 72 naar 134 toen Swain werd gevangen voor 35 runs. Jeggels ging door en batten met de snel scorende Ishfaq en Smelt de ploeg naar 193 toen hij werd gebowled voor 65 runs. Sparta leek op 193 voor 6 met nog 10 overs te gaan richting de 250 uit te kunnen lopen. Door een aantal overmoedige schoten en goed bowlen van de thuiszijde zat Sparta voor 202 aan de kant.

Na de rust kwam Kampong’s achtervolging nooit echt op gang. Door goed bowlen en veldwerk werden weinig runs toegestaan en constant wickets genomen. Na zuinig openen van Bukhari (1-14) met Dost (1-13) draaiden wisselbowlers Hoornweg (1-22) en Snoep (3-15) helemaal de kraan dicht. Spinbowler Sardha pakte op zijn eerste bal direct een wicket door een stumping van Swain en eindige met 2 voor 13. Na een aantal weken was Saleem, weliswaar niet 100% fit, weer in het elftal en hij had maar 4 ballen nodig om de laatste 2 Utrechtse wickets te pakken en de ploeg was 81 all-out.

Volgende week alweer de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen VCC. Over deze wedstrijd en de activiteiten rondom later meer op deze site!

Opstelling: Bukhari, Snoep c, de Kok, Jeggels, Swain wk, Ishfaq, Smelt, Saleem, Dost, Sardha, M.Hoornweg.