Sparta Cricket kampioen!

Foto: Lisette Kornet.

13-8-17 HCC 2 – Sparta 1.

Wedstrijdbal sponsor: Stirlings Oil. 

Sparta 1 is kampioen!

Door een zege op HCC 2 is Sparta op zondag 13 augustus gekroond tot kampioen van de Hoofdklasse 2017. De ploeg uit Capelle a/d IJssel is na de overwinning op HCC 2 niet meer te achterhalen door de concurrentie, waarvan VCC nog lange tijd in het spoor van de uiteindelijke kampioen bleef. Een jeugdig HCC 2 kon weinig partij bieden aan Sparta dat de tos won en eerst ging bowlen. De Haagse reserves werden uitgebowld voor 66 runs. Sparta bowlers Snoep (4-11) en Dost (3-17) sloegen het vaakst toe. De Spartaanse batslieden Bukhari (27) en Ambrose (22*) hadden aan 9 overs genoeg om HCC 2 te achterhalen en de buit was binnen.

Direct na het duel ontving Sparta aanvoerder Snoep de beker uit handen van KNCB bestuurslid Robert Vermeulen waarna spelers en supporters het Sparta lied over de Diepput lieten galmen. De kampioensploeg reisde hierna met de spelersbus terug naar Capelle om het feest te gaan vieren. ………en jaren nog hierna, zullen wij laten hoôren SP AR TA!!

Opstelling: Bukhari, Ambrose, Swain wk, Jeggels, de Kok, Steenbergen, Ishfaq, Snoep c, Sardha, Dost, Yaqub, Smelt 12e.