Week 21: Sparta wint van Groen en Wit, Onder13 sterk begonnen, Leonie in Oranje

27-5-17 Sparta 1 – Groen en Wit 1.

Wedstrijdbal sponsor: Bas Kornet. 

Zaterdag was het Groen en Wit uit Amsterdam dat naar Capelle kwam in de vijfde speelronde van de Hoofdklasse. Voor het eerst deze competitie ging Sparta na een gewonnen tos batten. De ploeg kwam tot een totaal van 184 all-out. Vier batsman (Ambrose 21, de Kok 25, Bell 25, Snoep 22) kwamen tot een leuke start maar wisten deze niet om te zetten in een grootte score. Swain wist wel een mooie persoonlijke score van 50 runs te maken. In de achtervolging kwam Groen en Wit nooit in de wedstrijd. Sparta wist continue wickets te pakken waardoor er geen samenwerkingen tot stand kwamen van de bezoekers. Alleen batsman Geldenhuys (50*) bood goed weerstand maar hij bleef zonder teamgenoten om hem te ondersteunen. Groen en Wit eindigde op 129 all-out. Alle zeven Sparta bowlers wisten een wicket te nemen en wekelijkse uitblinker Saleem maakte zelfs 3 slachtoffers. Jaja! 5 uit 5! Sparta naar voooreu!

Opstelling: Steenbergen, Ambrose, de Kok, Bukhari, Swain wk, Bell, Kumar, Saleem, Snoep c, Yaqub, Sardha, Smelt 12e.

Onder 13

Naast de jeugdteams van AICC heeft Sparta ook weer voorzichtig een aantal ”eigen” ijzers in het vuur. Aan deze binken zullen we in de loop van dit seizoen ook aandacht schenken op deze website. Sparta/Olympia O13 is zoals de naam suggereert in samenwerking met Olympia. Trainer Tim kan tevreden zijn want alle 3 de wedstrijden in KNCB U13 C werden gewonnen! Een aantal weken terug werden Ajax en Excelsior ’20 al aan de zegekar gebonden en zondag werd Kampong verslagen. Aanvoerder Pritvhi Balwantsingh (foto) koos fielden na een gewonnen tos en Sparta bowlde Kampong uit voor 129 runs. Alle bowlers bowlde prima, Pritvhi en Yuvraj (Balwantsingh bro’s) namen beide 3 wickets. Aan slag verloor Sparta snel wickets tot Atta Shah en Pritvhi aan bat waren. Zij speelde met een samenwerking van 79 runs Sparta over de lijn! Atta eindigde op 37 en Pritvhi op 43 not out! Volgende week komt Qui Vive naar Capelle en dan zijn de gebroeders Meijers ook weer van de partij dit maal afwezig vanwege strandrugby. Ga zo door boys!!

Atta zijn broer Kausar (15) maakte zondag zijn debut bij de senioren in het tweede elftal en wist 4 wickets te nemen!

Leonie met Oranje in het VK

Leonie speelde weer met de Oranjedames in het VK. Ze kwam in twee duels in actie en bowlde in totaal 12 overs en nam 2 wickets. Lees hieronder het verslag van de bond.

(KNCB website) De derde trip naar Engeland voor het ECB One Day Championship in de 3de divisie is voor het Nederlands damesteam teleurstellend verlopen.

In de eerste wedstrijd, het belangrijke duel met Essex waarin de eerste plaats werd betwist, liep het allemaal niet zo lekker. “We gaven veel te veel weg, bowlend en fieldend”, zei coach Sean Trouw. “Het was zo’n dag waarop niets leek te lukken met bijvoorbeeld een paar gemiste vangen en te veel extra’s”. Het gevolg was dat Essex, dit keer overigens zonder Sterre Kalis van HCC, maar liefst 298 runs voor 7 wickets produceerde. Het antwoord van Nederland begon met een heel donkere lucht in aantocht. Het duurde even, maar na 30 overs barstte de bui los en moest de wedstrijd worden gestaakt. De zege ging naar Essex, dat in zijn 50 overs een beter over rate had dan Nederland, dat in die 30 overs tot 104/6 was gekomen (geen DLS). “We verloren ook nog te snel wickets”, concludeerde Trouw, “hoewel Babette (de Leede) goed stond te batten met een strike rate van 100”. De opener van VCC kwam tot 36 runs uit 36 ballen, maar kon het niet in haar eentje. Het team zag de eerste plaats in de 3de divisie zodoende door de vingers glippen.

De dag erop won Oranje wel van Hertfordshire, dat als eerste battend tot 154/7 kwam. Esther Corder pakte drie wickets (3-40/10).
Het winnende Nederlandse antwoord  kwam in de 39ste over tot stand: 155/4, met dit keer een gedeelde topscore van Annemijn Thomson en Cher van Slobbe met beiden 33*.
Nederland eindigt als tweede in deze competitie.