Sparta wint van Rood en Wit in nagelbijter

25-5-17 Rood en Wit 1 – Sparta 1.

Wedstrijdbal sponsor: Leo de Jong. 

Sparta 1 heeft in Haarlem de topper tegen Rood en Wit gewonnen. Het zou een kraker worden waar Sparta uiteindelijke aan de juiste zijde van score zou eindigen. Het was een prachtige Hemelvaartsdag in Haarlem-Zuid en ook het nieuwe complex van Rood en Wit lijkt een hele verbetering op het oude. De club verhuisde begin dit seizoen (na 100 jaar) van voetbalclub Koninklijke HFC naar THB zo’n 400 meter verderop.

Het was gezien de omstandigheden niet verrassend dat Rood en Wit aanvoerder De Graaff na het winnen van de tos ging batten. Openers Bakas en Sesele kozen direct de aanval en vooral Sesele speelde goede schoten voor zijn 21 runs. Er werd zeker ook goed gebowld en gefield in deze prima openingsfase van beide ploegen. Toen op 48 runs beide openers uit waren kon Sparta het initiatief overnemen. Door goede bowlingspells van Saleem (3-15), Bukhari (4-21) en Yaqub (2-26) ondersteund met goed veldwerk kon Sparta de thuisploeg uitknijpen. Batsman 3 tot met 6 scoorde bij elkaar 13 runs en Rood en Wit gleed naar 76 voor 7. Rood en Wit had een kleine opleving toen slagman Thorton snel 33 runs bij elkaar beukte maar hij kreeg weinig steun van zijn ploeggenoten en Sparta sloeg voor de laatste keer toe op 113. Spartaan Usman Ishfaq maakte na een aantal jaren weg zijn rentree in de ploeg en de keeper die tegenwoordig in het veld staat luisterde dit op met een goede vang op square leg. Snoep was weer terug bij de bowlers na 3 wedstrijden niet te hebben gebowld door een blessure en ook hij nam een wicket.

Voor de vierde maal op rij in deze competitie was de opdracht een laag totaal te maken en voor de derde maal op rij leverde dat problemen op. Het was zaak om Nederland A kanon Snater buiten de boeken te houden gedurende zijn belangrijke 10 overs en dat lukten goed. Snater wist wel Sparta’s De Kok voor 18 (op de zevende bal van de over…..) te pakken nadat de openinbatsmen Ambrose en Steenbergen het slagperk al hadden verlaten. Toen Sparta op 54 Bukhari verloor was er nog steeds niets aan de hand met Bell en Swain in. Zij speelde langzaam maar gestaag Sparta richting die 114 runs. De ploeg kwam toch weer onder druk te staan toen Swain en snel daarna Saleem en Ishfaq het veld moesten ruimen na goede bowlerij van de gastheren op 99 voor 7. Op 106 ging Bell LBW op bowlen van Sardha (zoon van), Bell speelde goed en zijn 35 includeerde een aantal fraaie 4ren en een 6. De wedstrijd was overgelaten aan Snoep en Yaqub die flink onder druk kwamen te staan door goed bowlen. Toen Yaqub op 108 ook LBW ging konden Snoep en Sardha geen fout meer maken als laatste in. Het was uiteindelijk Snoep die de bevrijdende 4 runs op Brouwer sloeg en Sparta over de lijn speelde. De ontlading was erg groot bij de Spartanen, spelers en supporters!, na deze spannende en belangrijke zege.

Zaterdag staat wedstrijddag 5 alweer op het programma dan komt Groen en Wit naar de Bermweg. VCC de enige andere ongeslagen ploeg in de Hoofdklasse krijgt Rood en Wit op bezoek in Voorburg.

Opstelling: Steenbergen, Ambrose, de Kok, Bukhari, Swain wk, Bell, Ishfaq, Saleem, Snoep c, Yaqub, Sardha, Smelt 12e.