Sparta 1 op bowlersdag met 3 wickets te sterk voor VVV

13-5-17 VVV 1 – Sparta 1.

Wedstrijdbal sponsor: Leo de Jong. 

Zaterdag werd speelronde twee afgewerkt in de Hoofdklasse cricket. De wedstrijd VVV-Sparta was vanwege veldgebrek van de eerste van Amsterdam naar Capelle verplaatst. VVV dat vorig seizoen in de nacompetitie een promotie naar de Topklasse misliep trad aan met versterkingen Davids en Claassen overgekomen van respectievelijk CC Bloemendaal en het Zuid-Afrikaanse Titans. Snoep won de tos en stuurde VVV aan slag. Sparta’s bowlers waren weer in topvorm wat werd versterkt met prima veldwerk. Opening bowlers Bell (foto, archief) en Bukhari waren snel en accuraat en zetten samen met Saleem (3-17) VVV met de rug tegen de muur op 25 voor 5 wickets. Bell (4-18) bowlde Claassen op 0 en Bukhari (2-26) nam Davids zijn wicket met een goede vang van Sardha op ”derde-man-buiten” en het verzet was gebroken. De mannen vlogen er vol in en na 34 overs was VVV voor 69 runs over en uit.

69 runs zou geen problemen op mogen leveren maar niets bleek minder waar. Ook het bowlen en veldwerk van VVV was erg goed. Vooral de linkse opening bowler Davids was erg doeltreffend. Ambrose kon al op de eerste bal vertrekken en niet veel later ook De Kok beiden LBW om Sparta op 14 voor 2 te laten toen de wedstrijd werd stil gelegd door regenval. Na een uur wachten kon de wedstrijd verder gaan en dat leverde Sparta opnieuw problemen op. VVV wist constant wickets te nemen en liet Sparta op 54 voor 7 wankelen. Bowlers Claassen en Raza tekenden beide voor 2 slachtoffers. Gelukkig voor Sparta bood Swain kranig verweer en stond hij nog in toen Sparta haar zevende wicket verloor en Snoep inkwam. Hij speelde met zijn 22 not-out Sparta langs het totaal van VVV om de punten binnen te halen in een 19 runs samenwerking met Snoep. Het bleef nog lang gezellig aan de Bermweg.

Opstelling: Ambrose, Steenbergen, de Kok, Bukhari, Swain+, Bell, Kumar, Snoep c, Yaqub, Saleem, Sardha