Sparta met 8 wickets langs Dosti-United 2

6-5-17 Sparta 1 – Dosti-United 2.

Wedstrijdbal sponsor: Kamerbeek Consultancy. 

Sparta 1 is de nieuwe cricketcompetitie foutloos begonnen met een 8 wicket overwinning op Dosti-United 2. De Amsterdamse promovendus zou in Capelle nooit zicht krijgen op meer dan 0 punten. Aanvoerder Snoep won de tos en Sparta ging in tegenstelling tot wat we eerder dit jaar hebben gezien in de oefencampagne nu eerst bowlen. Bukhari was weer in topvorm net als de weer terug zijnde Warren Bell. Na eerder genoemde waren het vooral Yaqub (2 wickets, 23 runs) en Saleem (1 wicket, 4 runs) die het goede voorwerk doorzetten. Saleem kreeg zelfs in 6 van zijn 7 gebowlde overs geen runs tegen! De gasten waren uiteindelijk allemaal uit op een langzame 81 runs in de 37ste over. Bukhari tekende 4 voor 18 van zijn 10 overs en was hiermee de beste van de Spartaanse aanval.

Ook met de bal in de hand kon Dosti-United geen potten breken ondanks het snelle vertrek van opener Ambrose uit het slagperk. Andere opener Steenbergen maakte korte metten met de Amsterdamse aanval en sloeg de ene na de andere bal het veld uit. Samen met De Kok (24 runs) batte zij Sparta naar 77 toen deze laatste nog werd gestumped maar de wedstrijd was op dat moment, de elfde over, al beslist. Bukhari sloeg een over later de winnende runs met een rechte zes binnen. Steenbergen maakte uiteindelijk 41 runs niet-uit.

Opstelling: Ambrose, Steenbergen, de Kok, Bukhari, Swain wk, Bell, Kaul, Snoep c, Saleem,Yaqub, Sardha, Smelt 12e.