Mudassar Bukhari nieuwe speler/coach Sparta 1

De technische commissie is verheugd te melden dat zij overeenstemming heeft bereikt met topspeler Mudassar Bukhari. De international die in november stopte met 4-daags en 50-over cricket voor Oranje zal per direct bij het eerste elftal aansluiten dat zich voorbereid op het aanstaande seizoen. Bukhari die de afgelopen 7 jaar onder contract stond bij de KNCB speelde ruim 200 wedstrijden als professional waarvan 46 ODI’s (officiële interlands) voor Nederland verspreid over meerdere Tours, WK’s en toernooien. Hij nam 57 ODI wickets, daarmee voert hij die lijst (ODI wickets in Oranje) aan. Ook aan slag mag je zijn carrière niet onverdienstelijk noemen met gemiddeldes van ruim boven de 20 runs in het 50-over en 4-daags cricket over ruim 130 professionele wedstrijden. Bukhari die op zijn veertiende vanuit zijn geboorteland Pakistan naar Nederland verhuisde speelde eerder voor topclubs ACC en Dosti-United, met de laatste werd hij in 2015 landskampioen.

Mudassar Bukhari: “Het gevoel was vanaf het eerste gesprek gelijk goed. Sparta was erg concreet en het project waar ze hier mee bezig zijn spreekt mij erg aan. Ik kijk er naar uit om met de jonge talentvolle groep die ze hier hebben aan de slag te gaan.”

Bas Kornet (voorzitter TC): “Wij zijn erg trots dat we deze topspeler hebben kunnen binden aan onze club. Naast zijn kwaliteiten met bat en bal brengt hij ook een bak aan ervaring en enthousiasme voor het spel met zich mee. Mudassar zal een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van onze jonge selectie door zijn ervaring en individuele training.”