Sparta/Hermes/Excelsior wint FJT U19!

FJT U19

In de voorronden zijn twee centuries gescoord. R. Kalis van HCC (106) en R. Heinsbroek van Excelsior/Hermes/Sparta (118*) mogen zich Flamingo-Centurions noemen! Ook Hidde Overdijk (85), S. Zulfiqar (73) en G. Kroesen (57) hebben mooie innings gespeeld in de voorronden.

In de eerste halve finale wist Excelsior/Hermes/Sparta knap een ietwat mager totaal van 124 te verdedigen. Met een stand van 70/2 leek Rood en Wit de pot makkelijk binnen te slepen, maar de Rotterdam/Schiedam combi vocht zich knap terug en won uiteindelijk met 15 runs.

Op het andere veld zette ACC ook een ietwat mager totaal neer van 133. HCC is hier nooit in de problemen gekomen, en passeerde het totaal voor het verlies van drie wickets.

De finale, gespeeld op het hoofdveld van R&W, bleek net zo spannend te zijn als de finale van het U14 toernooi. “Schiedam Cricket Stad”, zoals het team vermeld staat op de scorecards, won de toss en begon met batten. Al gauw kregen ze hier spijt van, want de innings kwam nooit van de grond en met 89 ao uit 32 overs was de innings voorbij. J.W. Overdijk en F. Vecchi claimden allebei drie wickets. Highlight van de battinginnings was de 56 uit 76 ballen van Roel Verhagen, die hem uiteindelijk de titel Man of the Final opleverde, die werd uitgereikt door umpire Ruud Kaulingfreks.

Menigeen langs de kant dacht dat HCC het totaal van 89 makkelijk zou gaan maken, maar niets bleek minder waar. Ook deze innings kwam nooit van de grond, en ondanks een knappe 30 van H. Overdijk zat HCC aan de kant voor 76. Gijs Kroesen claimde met 3-11-8 de beste bowlingcijfers van de innings, ondersteund door M. Hoornweg (2-22-6), D. van Slobbe (3-25-7) en R. Heinsbroek (2-9-7.1). Een zeer knappe overwinning van Excelsior/Hermes/Sparta, dat wellicht het eerste team is dat met twee dames het toernooi wint, gefeliciteerd! Ook grote hulde voor HCC, dat zich waardige verliezers toonde en trots mag zijn op een welverdiende tweede plaats.

Op het helikopter veld vochten ACC en Rood en Wit om de derde plek. ACC kwam tot een totaal van 110 (S. Zulfiqar 56, S. Sardha 3-22-4). Onder luid gejuich en geroep (zie de video op de Facebook pagina van de Flamingo’s, link staat hieronder) van de finalisten, wiens wedstrijd inmiddels afgelopen was, hielden A. Sudharsan (45*) en T. Dickmann (39*) het hoofd koel. In de veertiende over passeerde R&W het totaal van ACC, waarmee de Haarlemse club de derde plaats claimde.