Sparta 1 wint dubbel-weekend, Wasim 119* & Yaqub 5-20, Snoep in Nederland A

Na de thriller van vorige week (winst op VCC) was het eerste verzekerd van de bovenste vier. Echter moest er nog een wedstrijd ingehaald worden uit de eerste fase; Kampong uit. Nadat de toss werd verloren (opnieuw) ging Kampong eerst aan slag. Dit begon slecht voor de Spartanen de pace-bowlers kregen een flink pakslaag en Sparta schakelde op 81 voor 1 na 10! over naar spin. Dit bleek een uitstekende zet met 36 overs spin werden 131 runs toegestaan en 6 wickets genomen, Kampong was 212 all-out. De batting was heel goed en heel slecht, 2 spelers van de 6 haalde maar dubbele cijfers….. Wasim 119 not out en McGrath 56. Sparta passeerde Kampong in de 46ste over. Wasim zijn geweldige 119 runs (terwijl geblesseerd, kon bijna geen 1tjes lopen) brengen hem nu naar een clubrecord. Wasim scoorde tussen 2008 en 2015 nu 9 centuries voor Sparta hij is hiermee samen met Vivian (ook 9, tussen 2007-2009) record houder. Zondag j.l. begonnen de play-offs die nergens meer om gaan behalve om de eer aangezien HCC al kampioen is. De uitwedstrijd bij VVV werd bij Sparta afgewerkt omdat bij VVV het voetballen begonnen is. Na een (inderdaad) verloren toss werd gebowled. VVV werd voor 118 runs aan de kant gezet. Opening bowler Salman Yaqub was de grootte man, hij nam een “5 wicket-haul” tegen 20 runs. Dit is Yaqub zijn eerste voor Sparta 1! Well done! Ook offspinner Kumar bowlde uitstekend met 3-16. Battend begon het allemaal prima tot op 27 Wasim uit ging en Sparta successievelijk naar 51 voor 6 terugviel. Licht in de duisternis was Thomas (30) die goed stand hield, toen hij uit ging leken de kansen verkeken tot Paji Kumar binnen kwam en met een wel bekeken 22 not out de wedstrijd binnen speelde! Sparta 1 is door het goede weekeinde naar de derde plaats gestegen in de Hoofdklasse. Vrijdag maakte Sparta aanvoerder Martijn Snoep zijn opwachting in het Nederland A team in de jaarlijkse wedstrijd om de Pakistan Ambassadeurs Beker. De spannende wedstrijd werd in Voorburg door Pakistan XI op de laatste bal gewonnen, Snoep bowlde 1/29 en maakte 8 runs.