Sparta strijdend ten onder in Elimation Final

Foto: Will Clark probeert een run-out v HCC. ©Sander Tholen.

Het is Sparta Cricket niet gelukt om de finale van de Topklasse cricket te bereiken. De Capellenaren gingen op eigen veld met 4 wickets onderuit tegen titelverdediger HCC. Eerst aan bat werden slechts 114 runs gescoord door de Spartanen die nog wel terugkwamen van 32 voor 6 wickets. De bezoekers passeerde dit totaal in de 31ste over maar niet voor er 6 wickets waren gevallen.

Sparta Cricket heeft de historische derde plaats in de reguliere competitie geen goed vervolg kunnen geven in de de Play-Off finales. Een tegenvallende prestatie met het bat kon in de tweede inning door bowlers niet meer worden opgelost.

Sparta trad voor het eerst dit seizoen aan zonder topscorer Garnett Tarr (978 runs in 2023) die eerder werd teruggeroepen door zijn profclub in Zuid-Afrika en hij werd zeker gemist op nummer 3. Niet in de laatste plaats omdat hij al twee century’s had gescoord tegen deze tegenstander dit seizoen. Met een iets aangepaste order faalde de Capellenaren compleet en leek de wedstrijd al gespeeld op 32 runs voor 6 wickets.

Dat er nog tot laat in de middag werd gespeeld was te danken aan de laatste vier batters van Sparta die er 82 runs met elkaar bij sprokkelden. Naar voorbeeld van Captain Martijn Snoep, die meer dan 100 ballen speelde voor zijn 16 runs, streden de Red Caps voor een laatste kans dit seizoen. Nummers 8 en 10 Faizan Bashir en Sawan Sardha bleven staan, wisten ook de boundary te vinden en topscoorden met 24- en 21 runs. De HCC bowlers hadden allen zonder uitzondering goede cijfers maar Sint Maartenaar Daniel Doram was uitstekend met slechts 4 runs tegen in 10 overs. Daniel Crowley nam 4 wickets.

Ondanks de geleverde arbeid mag 114 runs totaal eigenlijk geen wedstrijd meer worden maar ook met bal in hand gaven de Capellenaren zich niet zomaar gewonnen. Opnieuw was het Martijn Snoep die het voortouw nam en op de eerste bal van de derde over toesloeg; 1 run voor 1 wicket. De Hagenaars leken met een 61 runs samenwerking van Tonny Staal en Rata Alphonse definitief het licht uit te doen in deze wedstrijd waren het niet dat spinners Sawan Sardha en Joost Kroesen 4 wickets namen. Op 100 runs viel ook het 6de HCC wicket nog maar er waren te weinig runs om te verdedigen. HCC terechte winnaar en uiteindelijk finalist volgende week op en tegen VCC.