Welkom! Topspeler Ahsan Malik maakt stap naar Sparta Cricket

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat voormalig Oranje International Ahsan Malik in het seizoen 2022 uit zal komen voor Sparta Cricket 1. De geboren Rotterdammer zal zowel bowlend als battend veel ervaring en kwaliteit toevoegen aan het elftal. Malik speelde in de jaren 2011-2017 97 duels als prof voor de KNCB en komt over van VOC.

De 32-jarige pacer beleefde zijn crickethoogtepunt ongetwijfeld op het WK van 2014 waarin hij, onder meer met Sparta club captain Mudassar Bukhari, fameuze overwinningen boekte op Ierland en Engeland. Naast de historische reeks van Oranje werd Malik met 12 wickets in 7 wedstrijden gedeeld lijstaanvoerder van beste bowlers van het toernooi. Niet alleen zijn bowling maar ook zijn batting zal van toegevoegde waarde zijn voor Sparta 1 waar hij op meerdere posities in de order kan spelen. Bukhari is niet de enige voormalig ploeggenoot met wie hij zal worden herenigd in Capelle, ook met Manin Singh, Martijn Snoep en Craig Ambrose speelde hij samen bij VOC. Wij heten Ahsan van harte welkom bij Sparta en wensen hem veel succes in het aankomende seizoen!