Topklasse: Opnieuw geen winnaar in duel met Schiedammers

Foto: Garnett Tarr (Sparta) speelt van de back foot, wicketkeeper Roel Verhagen (Excelsior’20) kijkt toe. ©Jos van Deventer.

Zoals eerder dit seizoen ook al het geval was eindigde de wedstrijd tussen Sparta en Excelsior’20 zonder resultaat. Door de regenval werd later begonnen en moest voor aanvang al worden besloten de wedstrijd te verplaatsen van graswicket naar kunstgrasmat. Op een vochtig Sportpark Thurlede scoorde Sparta 187 all-out eerst aan bat. Tarr nam met 71 runs wederom het leeuwendeel voor zijn rekening. Thuisploeg Excelsior’20 stond op 39 voor 3 wickets toen na 11 overs de regen zijn intrede deed en een einde maakte aan wat een spannende tweede helft leek te worden.

Na een verlate start zodat het veld kon drogen stuurde Sparta-aanvoerder Bukhari zijn manschappen aan bat. Van de eerste 6 spelers in de battingorder leverden er 5 een substantiële bijdrage aan een goed totaal. Garnett Tarr die tot dusver een sterk seizoen staat te spelen was opnieuw de uitblinker met 71 runs achter zijn naam. Mamoon Latif als nummer 6 wist ze ook prima te raken en zijn 45 runs waren cruciaal voor de Capellenaren die 187-all-out scoorden. Een totaal dat zo van het scorebord niet direct doet afschrikken maar op het zware veld van Thurlede na de regenval zeker geen appeltje eitje zou worden voor kampioenskandidaat Excelsior’20. Een gemotiveerd Sparta keerde terug in de tweede inning en wist in de powerplay de gastheren onder druk te zetten. Ondanks dat het veld open stond wisten bowlers Bukhari en Hoornweg zuinig te bowlen en wickets te nemen. Toen op 30 totaal de openingsbatsmen en sterspeler Ingram aan de kant zaten leek een verassing in de maak. Onderschreven door het wankele begin van die andere sterspeler van Excelsior’20 Tristan Stubbs waar er een aantal ballen dicht langs het kantje van zijn bat vlogen. Wat er uiteindelijk voor spannende/niet spannende slotfase was gekomen zullen we nooit weten want na 11,2 overs op de stand van 39 voor 3 wickets keerde de regen terug en maakte een einde aan het duel in de elfde speelronde van de Topklasse. Zoals na het treffen in Capelle een puntendeling; 1-1.

Opstelling: Iqbal, Raza wk, Tarr, Bukhari c, Singh, Latif, Umar, Ibrahimi, Balwantsingh, Hoornweg, Kumar.