Topklasse: Sparta wint spannend duel van Dosti-United

Foto: archief Max Hoornweg in zijn bowlingactie. ©Sander Tholen 2021.

Sparta heeft in de Topklasse cricket thuis met 3 runs verschil gewonnen van Dosti-United. De Kasteelheren werden eerst aan bat gestuurd en zette 217 runs op het scorebord. Captain Bukhari nam met zijn derde 50+ score van het seizoen opnieuw een hoofdrol met het bat. Na een spannend gevecht trok Sparta aan het langste eind geleid door speerpunt Max Hoornweg die 5 maal doel trof in de Amsterdamse batting order.

Dosti-United captain Tewarie stuurde Sparta aan bat na een gewonnen toss. Sparta openers Raza en Latif waren snel vertrokken en het kwam al snel weer neer op de rest van de top 5 om een basis te leggen voor goed totaal. De twee mannen in vorm aan bat bij Sparta; Bukhari en Tarr, gaven wel thuis en scoorden er op los. Tarr werd gebowld op 45 en Bukhari op 61 runs, hij passeerde daarmee al voor de derde maal 50 dit seizoen. Op 148 totaal voor 5 wickets waren beide heren uit en stond er verre van een verdedigbaar totaal op het bord. Het kwam op de laatste 6 batsmen aan om hier verandering in te brengen en dit lukte prima. Door waardevolle bijdrages van Manin met 23 en Kumar met 16 samen met Sawan Sardha 33 not out, als nummer 8, batte zij zo goed als de overs uit en eindigde Sparta op 217 runs. Het hoogste totaal van dit seizoen voor de Capellenaren die door bowler Naseri het meest pijn gedaan werden met 4 wickets.

Dosti-United begon zeer voortvarend aan de achtervolging want pas op 75 runs totaal viel het eerste wicket door een geweldige vang van Tarr in het verre veld. Sparta drukte hierna goed door naar 80 voor 5 wickets in het tweede spell van Max Hoornweg. De man uit Schollevaar nam met zijn eerste twaalf ballen 4 wickets waarvan twee keer twee achter elkaar waarna de hattricks niet vielen maar de goede start van de gasten werd omgebogen. Wie dacht dat toen de buit binnen was kwam echter bedrogen uit want ook de laatste 6 batsmen van Dosti-United leverden goed partij. Broers Hoseinbaks scoorde 51 en 27 not out en het lukte Sparta nauwelijks wickets te nemen. Er waren genoeg overs voor de Amsterdammers over om te winnen dus er moesten wickets worden genomen. Op 186 voor 9 was het opnieuw Max Hoornweg die de doorbraak forceerde door Masood LBW voor 19 runs naar de kant te sturen en aan te tekenen voor zijn tweede ”5 voor” in de Topklasse. Nog steeds gaven de gasten zich niet gewonnen en pas op 214 totaal viel dan toch het bevrijdende 10de wicket. Door wie anders dan captain Bukhari die nummer 11 Sayed voor 10 runs LBW vastzette voor zijn palen en de wedstrijd in het slot gooide. De eerste overwinning was een feit na een mooi cricketgevecht dat de eerste seizoenshelft afsloot en hopelijk een betere tweede seizoenshelft inluidt voor de Spartanen in de Topklasse.

Opstelling: Raza wk, Latif, Tarr, Bukhari c, Balwantsingh, Singh, Ibrahimi, Sardha, Umar, Hoornweg, Kumar, Smelt 12de.