Topklasse: slordig Sparta komt te kort tegen ACC

Foto: Mudassar Bukhari en Garnett Tarr scoorde beide een half-century v ACC. Archief ©Sander Tholen.

Sparta Cricket is zaterdag tegen een 49 runs nederlaag aangelopen uit bij ACC. De thuisploeg begon aan bat en kon niet bedwongen worden tot een laag totaal. Van ACC’s 242 runs voor 7 wickets behoorde maar liefst 28 runs aan extra’s toe waarvan 25 runs aan wides en no-balls. Aan bat kwamen de Spartanen in de achtervolging niet verder dan 193 runs. Captain Bukhari en Garnett Tarr lieten opnieuw zien in vorm te steken zij scoorde beide hun tweede half-century van het seizoen.

De start was veel belovend voor de Capellenaren afgelopen zaterdag in Amstelveen. Max Hoornweg had het op zijn heupen en wist snel twee wickets te nemen met de nieuwe bal. Een verloren toss leek door de bowlers omgezet te worden in een goede eerste inning maar de Spartanen verloren grip. Vangkansen gingen ter aarde en de bowlerij werd zeer slordig. Van de 28 extra’s die werden weggevegen moesten er 25 (wides, no-balls) worden over gebowld wat ook weer meer runs kosten, bijna 50 runs aan persoonlijke fouten dus. ACC’er Zaidi was met 87 runs de topscorer van de dag maar keeper Hannema stal de show door als nummer 8 in de order binnen te komen en er 50 runs van slechts 28 ballen bij te knallen. Max Hoornweg was Sparta’s uitstekende bowler met 3 wickets tegen 42 runs in zijn 10 overs.

De opdracht was 243 runs in 50 overs. Op de stand 21 runs waren al 3 van de top 5 batting order uit en leek Sparta een verloren wedstrijd te spelen. Aanvoerder Mudassar Bukhari en Garnett Tarr dachten hier anders over en scoorden er samen 123 runs bij voor het vierde wicket viel toen Tarr werd gebowld voor 63 runs. Bukhari bleef in maar verloor constant zijn nieuwe partner voor hijzelf LBW werd gegeven op 71 runs. Op 193 runs voor 9 wickets waren de 50 overs op en de nederlaag een feit. Bowlers Raza en Kothari namen beide 3 wicket voor hun rekening.

Opstelling: Latif, Raza wk, Tarr, Ambrose, Bukhari c, Singh, Balwantsingh, Ibrahimi, M. Hoornweg, Umar, I. Hoornweg.