Max Hoornweg op cricketavontuur in Kaapstad

Sparta 1 cricketer Max Hoornweg verblijft op dit moment in Kaapstad. De 25-jarige Capellenaar werkt er aan zijn fysieke en technische vaardigheden in de bekende academy’s van voormalig topspelers Gary Kirsten en Jacques Kallis. Wij waren benieuwd hoe het met hem ging in Zuid-Afrika en stelde hem een aantal vragen.

Hoi Max, hoe is het ermee en hoe gaat het in Kaapstad?

Hoi, ja het gaat goed hier in Kaapstad! Zit hier nu drie weken en heb nog 1 week te gaan. Het is lekker weer, goede coaching, elke dag trainen; 1 op 1 of in de sportschool en in de avonden bij Claremont CC waarmee ik ook wedstrijden speel in het weekend. Ik vermaak me zeker en ik leer een hoop hier.

Hoe ziet een dag er voor jou uit?

Doordeweeks sta ik om 7 uur op zodat ik om 8 uur klaar ben voor mijn eerste 1 op 1 sessie op de academy. Met specialist Ryan van Niekerk werk ik aan verschillende aspecten van mijn bowling. Vervolgens ontbijten en rust want om half twee sluit ik aan bij de Highperformance Group in de gym. Daar werken we aan dingen als kracht, balans, acceleratie maar we doen ook intervaltraining en hersteltraining in het zwembad. Aansluitend eten we iets en rij ik door naar Claremont CC voor de groepstraining waar ik mijn overs bowl. Dan zit mijn dag er alweer bijna op.

Dit is de tweede keer dat je in Kaapstad bent voorafgaand aan het cricketseizoen, wat trekt jou aan in die stad?

De cultuur, de zon, het strand, de gastvrijheid van de mensen, de sfeer en wat betreft cricket zijn de faciliteiten en omstandigheden hier geweldig.

Waar kijk jij in het aanstaande seizoen het meest naar uit?

Ik kijk er naar uit om weer een volledige competitie te kunnen spelen en veel wickets te pakken voor Sparta 1. We hebben een goed team en we willen graag opnieuw hoog eindigen. De potentie is er en we willen ook graag dus ik hoop dat we een goed seizoen draaien met het team en voor mijzelf.