Overlijden Josephine van der Burg

Bedroefd hebben wij kennis genomen van het onverwacht overlijden van Josephine van der Burg. Zij werd 74 jaar. Josephine was de vrouw van Erelid oer-Spartaan Peter van der Burg en moeder van cricketer, golfer en bestuurslid Eric en zus Hester alsmede lieve oma van Frederique, Kate en Jack. In het kielzog van haar man was Josephine zeer betrokken bij Sparta. Samen met Peter bezocht zij de R.V. & A.V. Sparta, alle thuiswedstrijden van Sparta Rotterdam en was zij ’s zomers uit en thuis langs de boundary te vinden bij Sparta Cricket.

Josephine raakte bij Sparta betrokken door haar liefde Peter die er voetbalde en van 1959 tot 1982 in het eerste elftal crickette en jarenlang aanvoerder was. “Ik ging met Peter mee naar het cricket, dan ga je scoren, dan ga je helpen met de thee, dat doe je gewoon” vertelde de vrolijke Josephine afgelopen zomer nog langs het cricketveld. Zeer betrokken en actief in het verenigingsleven zo blijkt ook uit haar staat van dienst voor HV Bleiswijk waar zij betrokken was bij de oprichting in 1976, jarenlang in het eerste hockeyde, de jeugd coachte, hockeykrant typte, toernooien organiseerde, scheidsrechter was en jarenlang bestuurslid wat leidde tot haar benoeming van Erelid. In de seizoenen 1980 en 1981 heeft ze ook in het damescricketelftal van Sparta gespeeld.

Josephine kende Sparta, in al zijn geledingen, goed door Peter die van 1983 tot 2019 bestuurswerk verrichtte voor de R.V. & A.V. Sparta, Sparta Rotterdam, Sparta Cricket, Sparta Rugby en Stichting Sparta Schollebos. De afgelopen 8 jaren vocht zij een moedige strijd met Alzheimer waarin zij veel steun had aan haar man die hierin een absolute heldenrol heeft vervuld. Naar Sparta bleven zij altijd gaan van cricketvelden in Deventer en Amsterdam tot ’t Kasteel. Josephine was een ontzettend sympathiek en warm mens zij zal worden gemist bij Sparta Cricket.

Wij wensen de familie veel sterkte toe.

Het bestuur.