Leonie Bennett met Nederlands vrouwenelftal naar Thailand

Foto: Leonie Bennett CricketEurope.

Het Nederlandse vrouwen elftal speelt van 1-12 april een vierlandentoernooi in Thailand. Naast het gastland nemen Ierland en Zimbabwe aan het toernooi deel. De wedstrijden worden gespeeld op de velden van de Royal Chiang Mai Golf Club en Prem International School in Chiang Mai. Deze tour vormt een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op het WK kwalificatietoernooi (50 overs), dat later dit jaar in Sri Lanka plaatsvindt.

Coach Sean Trouw: “We zijn Cricket Thailand zeer dankbaar voor de uitnodiging voor dit toernooi. We kunnen niet wachten om, na al het harde werk van afgelopen winter, eindelijk weer buiten te kunnen cricketen. Het is de eerste keer dat het volledige team bij elkaar is sinds afgelopen september in Schotland en het is goed dat we wat meters kunnen gaan maken. 50-over cricket vraagt veel van de speelsters en door deelname aan deze series krijgen we een goed idee van waar we momenteel staan. Een flink aantal speelsters heeft de afgelopen maanden voor verschillende clubs in Australië gespeeld en ik ben benieuwd wat ze geleerd hebben en mee kunnen nemen naar Oranje. Deze tour biedt de perfecte gelegenheid om de puntjes op de i te zetten en ons optimaal voor te bereiden op de zomer.”

Selectie

Juliët Post (c), Annemijn van Beuge, Leonie Bennett, Marloes Braat, Hannah Landheer, Caroline de Lange, Babette de Leede, Eva Lynch, Frederique Overdijk, Heather Siegers, Silver Siegers, Jolien van Vliet, Iris Zwilling, Mikkie Zwilling.

Begeleiding

Coach: Sean Trouw
Assistent coach: Tim de Leede
Fysiotherapeut: Thomas Harris

Wedstrijden

Vrijdag 3 april: Nederland vs Ierland
Zaterdag 4 april: Nederland vs Thailand
Maandag 6 april: Nederland vs Zimbabwe
Woensdag 8 april: Nederland vs Ierland
Donderdag 9 april: Nederland vs Thailand
Zaterdag 11 april: Nederland vs Zimbabwe