Max Hoornweg opgeroepen voor Nederland A

Max Hoornweg is voor de eerste keer opgenomen in de definitieve selectie van Nederland A. De 23-jarige pace-bowler van Sparta is bezig aan een sterk seizoen in de Topklasse, waarmee hij bondscoach Ryan Cambell heeft kunnen overtuigen van zijn kwaliteiten.

Coach Ryan Campbell: “We hebben een sterk A-team geselecteerd voor onze tour tegen Jersey, een team dat we wellicht tegen zullen komen in Dubai tijdens het WK T20 kwalificatietoernooi. De selectie is een mooie mix van ervaren en jongere spelers, zodat jongens zoals Vikram Singh kunnen leren van de oudere garde. Ik ben benieuwd hoe deze groep het zal doen in T20- én 50-over cricket, aangezien we ons willen voorbereiden op zowel de WK kwalificatie als ons debuut in de Super League volgend jaar. Max Hoornweg van Sparta is een nieuwkomer die we graag eens in actie willen zien.”

Selectie

Adam Wiffen, Max Hoornweg, Tonny Staal, Wesley Barresi, Hidde Overdijk, Scott Edwards, Bas de Leede, Stephan Myburgh, Vivian Kingma, Sebastiaan Braat, Saqib Zulfiqar, Vikram Singh, Clayton Floyd.

Coach: Ryan Campbell
Assistent coach: James Hilditch

Wedstrijden

Maandag 19 augustus: 2x T20, start om 13:00u en 17:00u
Dinsdag 20 augustus: 50-over wedstrijd, start om 12:00u
Woensdag 21 augustus: T20, start om 13:00u