Sparta boekt belangrijke zege op VOC

Foto: Tim de Kok (achterzijde) en Mudassar Bukhari (aanzicht links) aan bat tijdens hun samenwerking van 86 runs voor het derde wicket v VOC.©René van Ierschot.

De cricketers van Sparta hebben afgelopen zondag een belangrijke overwinning behaalt in de Topklasse. De derby Sparta-VOC werd een prooi voor de thuisclub. De Capellenaren begonnen aan bat en noteerden 206 runs (6 uit/44 overs). Het Rotterdamse VOC hield het bij 150 all-out.

Wedstrijdbal en lunchsponsor: Rob Kemming.

In de strijd voor een plaats in de Topklasse 2020 heeft Sparta 1 een grote stap gezet. Titelhouder en Champions League winnaar VOC kwam naar Schollevaar en werd met 62 runs verschil verslagen. Het duel lag enige tijd stil omdat VOC-er Dirk van Baren onwel werd. Na onderzoek in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis. De wedstrijd werd hervat en ingekort tot 44 overs per inning. Sparta kwam tot 206 runs. Hoofdrollen waren weggelegd voor Mudassar Bukhari 71 runs, Tim de Kok 40 runs en Manin Singh 37 runs not out. Bukhari speelde geconcentreerd en scoorde opnieuw een half-centurie, hij was het anker van de thuisploeg.

VOC kreeg 213 runs in 44 overs als opdracht (DLS berekening), maar werd voor 150 runs uitgebowled. Een samenwerking voor het derde wicket tussen Oranje-internationals Seelaar en Edwards van 62 runs was dreigend maar deze werd door Max Hoornweg beëindigd op 82 runs totaal. Het was Max Hoornweg die samen met Mudassar Bukhari opstond voor Sparta. Beide pace-bowlers hadden hun vizier op scherp staan, namen 4 wickets en besliste de wedstrijd in Spartaans voordeel! Seelaar topscoorde voor de bezoekers met 58 runs.

Opstelling Sparta 1: 6-Tasawar, 3-Fletcher, 19-de Kok, 7-Bukhari, 82-Buurman wk, 4-G.Singh, 54-M.Singh, 77-Ibrahimi, 31-Snoep c, 1-Smelt, 11-Hoornweg.

Door de zege op VOC deed Sparta goede zaken in de strijd tegen degradatie. De rood-witten staan nog altijd op de voorlaatste plaats met een voorsprong van drie punten op Quick. Volgende week staan de ploegen in Den Haag tegenover elkaar.