Sparta blijft steken op gelijkspel tegen Excelsior’20

Foto: Andrew Fletcher op weg naar 72 not out v Excelsior’20.@Carla Vos.

Lunch en wedstrijdbalsponsor: René Pattinasarani.

Sparta Cricket heeft in de Topklasse een punt overgehouden aan het bezoek van koploper Excelsior’20. In een op en neer gaande wedstrijd kwamen de Kasteelheren tot 181 runs na 50 overs eerst aan bat. Een spannende Schiedamse inning, met wisselende kansen voor beide partijen, zag na de laatste bal een gelijke stand (181 om 181 runs) op het bord. Een zeldzame tie leverde een puntendeling op aan de Bermweg.

Beide ploegen zullen met gemengde gevoelens het kleedlokaal hebben opgezocht na deze zenuwslopende editie Sparta-Excelsior’20. Er waren namelijk, vooral in het tweede bedrijf, plenty kansen het duel in het slot te gooien onbenut gelaten. Sparta kwam in de eerste inning niet verder dan 181 runs voor 8 wickets na een gewonnen toss. Batsmen Tarr, Raza en Manin startte prima maar konden niet met uitblinker Fletcher mee batten. Wie dat wel lukte was Sawan Sardha (24) die er samen met Fletcher 59 runs bij maakte voor het achtste wicket viel, Fletcher bleef op 72 runs ongeslagen en scoorde zijn eerste half-centurie voor Sparta.

In de achtervolging leek er voor de Schiedammers geen vuiltje aan de lucht op 50 voor 0 wickets. Echter de Capelse cricketploeg bleef langdurig aandringen en wist ondanks dat er gestaag werd gescoord constant wickets te nemen. De bowling-spells van Bukhari, Manin en Snoep waren zuinig en goed voor 2 wickets de man. In de slotfase werd het een loterij waar de Spartanen een spannende 4 overs, met 16 runs speling, de kans hadden het laatste wicket te nemen maar dit niet gebeurde. De punten leken voor de koploper toen er slechts 2 runs van de laatste over nodig waren en de eerste bal een wide was. Echter er werd niet meer gescoord en op de laatste bal sneuvelde de batsman in zijn poging er één te stelen, run-out!

Opstelling: 99-Raza, 19-de Kok, 98-Tarr, 3-Fletcher, 7-Bukhari, 82-Buurman wk, 54-Manin, 31-Snoep c, 17-Sardha, 5-Saleem, 11-M.Hoornweg, T.Hoornweg 12de.