Sparta onderuit tegen Dosti

Foto: Ali Raza aan slag v Dosti.?LeonieBennet.

Sparta 1 heeft de uitoverwinning op Excelsior’20 geen goed vervolg kunnen geven. De ploeg ging in Capelle met 61 runs onderuit tegen Dosti. Met de bal in hand lukte het om de bezoekers voor 174 runs aan de kant te krijgen. Het geen met bat in hand niet werd verzilverd in een overwinning want op 113 runs viel het laatste Spartaanse wicket.

Dosti koos voor batten bij de toss en kwam maar langzaam onder de druk van de goed bowlende Spartanen uit. Duo Bukhari-Hoornweg bowlde zuinig en wist de belangrijke wickets van Kohli en Ahmed te nemen, Bukhari kreeg in 8 overs maar 6 runs tegen. Toen een sterke fase voor Dosti op loer lag was het Usman Saleem die één kant van het wicket van runs afsloot. Hij kreeg maar 13 runs tegen in zijn 10 overs en nam 2 wickets. Desondanks speelden de Amsterdammers gestaag door richting een goed totaal aan de hand van pro A.Singh (54 runs). Dat de schade beperkt bleef tot 174 runs was te danken aan goed bowlen van Andrew Fletcher (3-35) en Max Hoornweg (4-41) die beiden 3 wickets namen en een einde maakte aan de Amsterdamse inning.

In de achtervolging is Sparta eigenlijk geen moment meer in de wedstrijd geweest. In hoog tempo vielen de wickets en van de eerste 7 in de slagorde wisten maar twee batsmen dubbele cijfers te scoren (Buurman 29, de Kok 17). Een collectieve offday aan bat voltrok zich. De samenwerkingen van De Kok-Buurman (27 runs) en Manin-Snoep (30 runs) waren de enige echte geslaagde pogingen om de inning vorm te geven. Op 113 runs totaal was het gedaan.

Opstelling: 99-Raza, 98-Tarr, 19-de Kok, 3-Fletcher, 4-G.Singh, 82-Buurman wk, 7-Bukhari, 31-Snoep c, 54-M.Singh, 5-Saleem, 11-Hoornweg, 1-Smelt 12de.