Max Hoornweg 7 wickets leidt Sparta naar zege op Excelsior’20

Foto: Tim de Kok speelt de bal voor zijn benen weg v Excelsior’20. ©DeSchiedammerOnline.

Sparta Cricket heeft de lastige uitwedstrijd bij Excelsior’20 met 43 runs weten te winnen. Een uitblinkende Max Hoornweg schreef in de tweede inning geschiedenis door in zijn 7.5 overs 7 wickets te nemen! De beste bowlingcijfers van een Spartaan in 25 jaar. Hierdoor kwamen de gastheren niet verder dan 146 runs in hun achtervolging van 189 runs en gingen de punten mee naar Capelle.

Dat Excelsior’20 een zeer lastige tegenstander is voor Sparta blijkt wel uit het feit dat de laatste uitoverwinning op Sportpark Thurlede alweer dateerde uit 1984. Een op één plek gewijzigd Sparta 1, Sardha-uit Saqlain-in, maakte de korte trip naar Schiedam en koos batten na het winnen van de toss. Na het snelle vertrek van Raza waren het Tim de Kok (20 runs) en Garnett Tarr die Sparta’s inning opbouwden. Na een samenwerking van 78 runs vielen helaas op 111 runs totaal beide wickets. De 18-jarige Tarr was gepromoveerd tot openeningsbatsman en was belangrijk met 61 runs. De Capellenaren konden weer opnieuw beginnen en deden dit aan de hand van Andrew Fletcher die met Bukhari (11) en Buurman (18) Sparta naar 177 bracht voor hij werd gevangen voor 32 runs. De staart kon weinig brengen en Sparta zat voor 189 runs aan de kant.

Sparta kwam na de lunch getergd uit de kleedkamer en legde Excelsior’20 het vuur aan de schenen. Waar het aan de ene kant Mudassar Bukhari was die nauwelijks een run weggaf ontstond er aan de andere kant druk. Max Hoornweg wist 3 maal toe te slaan waaronder de belangrijke wickets van pro’s Ingram en Parchment (prachtige vang Manminder Singh). Maar ondanks een stand van 43 voor 4 wist Excelsior’20 zich door Etman (45) met Heggelman (31) terug in de wedstrijd te spelen. Toen op 100 en 111 totaal beide heren het slagperk moesten verlaten (wickets Singh en Snoep) leek de wedstrijd in Spartaans voordeel te gaan uitpakken. Hier dachten de gastheren anders over en de geslepen Schiedamse ploeg kwam opnieuw terug in de wedstrijd door Verhagen (12) en Van Troost (12) die dubbele cijfers wisten te halen. Max Hoornweg kwam terug voor zijn tweede ”spell” en maakte aan alle aspiraties een einde. In 11 ballen bowlde hij de wedstrijd in het slot en eindigde met 7 wickets voor 36 runs! Deze 7 voor 36 in 7.5 overs is na Aaron Barnes zijn 8 voor 43 in 13.4 overs in 1994 tegen VCC, de beste prestatie van een Sparta-bowler aller tijden op dit niveau. Een geweldige opsteker voor de jonge Spartaan die met zijn ploeg de eerste overwinning van 2019 kon vieren.

Opstelling Sparta 1: 1-Smelt 12th, 3-Fletcher, 5-Saleem, 6-Saqlain, 7-Bukhari, 11-Hoornweg, 19-de Kok, 31-Snoep c, 54-Singh, 82-Buurman wk, 98-Tarr, 99-Raza.