Trainingskamp sluit voorbereiding goed af

Sparta Cricket heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen goed afgesloten met een trainingskamp in het Engelse Essex. Er werden twee 20/20 wedstrijden afgewerkt en een dag getraind bij de profs van Essex Eagles in Chelmsford.

Vrijdag 29 april werd in en tegen Tillingham gespeeld. Eerst aan bat kwamen de toeristen op 134 all-out na 20 overs. Uitblinker was Sawan Sardha die voor 49* runs aantekende. Op hun beurt had Tillingham het aan slag zeer lastig tegen de Hollandse bowlerij en kwamen dan ook niet verder dan 107 runs. Na de wedstrijd werd gezamenlijk opgetrokken naar de lokale pub waar de Spartanen waren uitgenodigd door de thuisploeg.

Zaterdag 30 april werd om 12 uur een 3 uur lang durende prof training afgewerkt in het Graham Gooch Cricket Centre nabij het stadion van de Essex Eagles in Chelmsford. Onder leiding van Jim Crapnell werd technisch getraind en afgesloten met 45 minuten op verschillende bowlingmachines. Net zoals vorig jaar werd dit door de spelers als het hoogtepunt van de tour ervaren.

Op zondag 31 april werd alvorens de terugreis een 20/20 wedstrijd afgewerkt in Bromley. Bromley Common werd eerst aan bat voor 129 runs all-out gebowled, Martijn Snoep was met 4 wickets de meest succesvolle bowler. In de achtervolging leek Sparta niet in de wedstrijd en het ene wicket viel na het andere. Het waren Buurman (54*) en De Kok (30) die wel goede vorm lieten zien en de bezoekers naar de overwinning speelden.

Speciale dank gaat uit naar Leo de Jong, Arjen Smelt en Gerard de Grooth voor het organiseren en mogelijk maken van deze zeer geslaagde tour naar Engeland!