High Tech Campus decor eerste oefenduel

Een samengesteld elftal van Sparta 1, 2 en 3 heeft afgelopen zondag het seizoen geopend met een ruime oefenzege in Eindhoven. De Spartanen waren te gast op de High Tech Campus van onder meer Philips en ASML waar het personeel een cricketvereniging heeft opgericht. Niet te verwarren met PSV.

Op het nieuwe veld ligt een prima pitch waarop de bezoekers al in de eerste helft het verschil maakten met zeer goed batten. Tussen alle batters waren hoge samenwerkingen van boven de 70 runs met een openingstand van 116 tussen Chandan en Saqlain als uitschieter. Chandan Kumar, teruggekeerd van Excelsior’20, liet al vroeg in het seizoen goede vorm zien en tekende aan voor 126 not out voor aanvoerder Snoep hem na 32 overs naar de kant haalde. Ook door goede bijdrages van Tim de Kok (51), Gagan Singh (58), Saqlain Raja (46) en Wahab Umar (26*) wist Sparta 341 runs te scoren in 40 overs. Nummer 3 De Kok wist vrijwel direct na binnenkomst het tempo te verhogen toen hij bijna 6 zessen sloeg in een over, het bleven er 5!

Na de rust leken de gastheren aanvankelijk het voorbeeld van de Capellenaren te volgen door snel te scoren maar het was Max Hoornweg die het momentum brak door direct 3 wickets te nemen in zijn eerste over. Een fel appellerend Sparta kreeg de scheids helaas niet zo ver ook nog een hattrick te geven. Wel wist Max zijn “5 voor” te nemen tegen een luttele 8 runs. Uiteindelijk zat HTC voor 171 runs aan de kant. Al met al een prima overwinning en een goede start van het seizoen!

Opstelling: Snoep c, L.Singh wk, G.Singh, W.Umar, D.Umar, Hoornweg, Kumar, Raja, Dost, Ibrahimi, de Kok, Smelt 12de.