Sparta wint met 5 wickets van Quick

Foto: ©Sander Tholen.

Sparta 1 heeft in de Topklasse Cricket ook het thuisduel met Quick winnend afgesloten. Quick kwam eerst aan bat niet verder dan 133 runs all-out. Indiër Bista maakte indruk met 78 runs namens de ”Hanen”. Sparta passeerde voornamelijk dankzij Pollard met 43 runs het Haagse totaal voor het verlies van 5 wickets. Dit was voor Sparta de overwinning van het collectief met veel spelers die een goede bijdrage leverden hetzij wickets, vangen en runs.

Quick werd door Sparta aanvoerder Snoep aan bat gestuurd en kwam ondanks een wicket op 0 runs prima uit de startblokken. Oud international Brand en prof Bista scoorden samen 46 runs voor het tweede wicket viel. Nadien was het alleen Nieuw-Zeelander Davey die dubbele cijfers wist te halen en de schotvaardige Bista kon ondersteunen. Toen Bista op een stand van 111 runs voor 78 werd gevangen door Hoornweg in het verre veld was de angel eruit bij de bezoekers. Op 133 runs viel het laatse wicket, naast de wederom zuinige Dost (0-6-16) namen drie bowlers 3 wickets; Yaqub 3-18, Saleem 3-28 en Bukhari 3-30. Ook Sparta keeper Buurman liet weer zien van grote waarde te zijn voor zijn ploeg met 3 vangen waarvan 2 knap ”standing up”.

Na de rust verloor Sparta al op het totaal van 3 runs het eerste wicket. Een kansloze samenwerking door Pollard en jarige-job-De Kok van 41 runs bracht echter stabiliteit in de achtervolging. Op een stand van 96 voor 5 wickets leken de bezoekers er weer in te geloven maar Pollard en de inmiddels ingekomen Sardha speelden hun ploeg naar de overwinning. Pollard bleef op 43 runs not out en Sardha speelde zeer aanvallend voor zijn 15 not out. Zullen wij laten hoooren SP AR TA!

Opstelling Sparta: Rattu, Bukhari, de Kok, Pollard, Buurman wk, Dost, Sardha, Saleem, Snoep c, Yaqub, Hoornweg, Smelt 12de.