Sparta wint ”thriller” bij ACC, Pollard 108!

Foto: Dost Muhammad (4 wickets) in bowlingactie bekeken door scheidsrechter Kallou en ACC slagman Rehmat Zulfiqar (79 runs).©Duco Ohm.

Wedstrijdbal sponsor: Jacques Mulders.

Sparta heeft de koppositie in de Topklasse ingenomen door een overwinning op ACC. In een spannend duel waar beide ploegen uitstekend batten lieten zien wist Sparta de punten uit Amstelveen mee te nemen. Eerst aan slag maakte de gastheren 254 runs voor het verlies van 6 wickets, een samenwerking van 140 runs voor het eerste wicket tussen R.Zulfiqar (79) en Frenz (100) was de basis voor het sterkte totaal. Dat ACC niet uitliep naar 300 runs was te danken aan de Spartanen die veel runs stopte in het veld en ook goed bowlen in de laatste 15 overs van de inning. Deze week opnieuw een hoofdrol voor Dost Muhammad met 4 wickets, hij is inmiddels met 18 wickets gedeeld leider in het wickets klassement maar met het beste gemiddelde. Ondanks de prima batting omstandigheden op Sportpark ’t Loopveld had ACC met 254 runs een zeer verdedigbaar totaal op het bord gezet. Sparta verloor in de achtervolging snel beide openers en batsmen Pollard en De Kok moesten veel verdedigen. Hun samenwerking van 42 runs ging stuk toen De Kok voor 16 runs werd uitgebowled maar Pollard bleef staan. Hij kreeg alleen weinig steun en Sparta leek ten onder te gaan toen ACC de ploeg op 101 voor 6 wickets zette. Niets bleek minder waar want Pollard maakte er samen met Buurman in hoog tempo 88 runs bij. Pollard wist zijn tweede ”centurie” van het seizoen te maken; 108 runs! Op 189 runs totaal werd hij echter uitgebowled en de spanning was weer helemaal terug in de wedstrijd. Sparta moest er nog 65 maken in 13 overs met nummers 7 (Buurman) en 8 (Snoep) van de slagorde in. Door een samenwerking van 61 runs speelden zij Sparta naar 250 met nog 2 overs te gaan toen beide heren uitgingen. Een ontketende Atse Buurman was de bowlende partij steeds te slim af met zijn aanvallende en onorthodoxe slagen, hij eindigde op 72 runs. Uiteindelijk was het Saleem die de winnende run nam in de 49ste over. Na afloop van deze spannende wedstrijd bleek dat koploper Excelsior’20 had verloren en Sparta de eerste seizoenshelft afsluit als koploper!

Opstelling Sparta 1: Ambrose, Iqbal, de Kok, Pollard, Bukhari, Bell, Buurman wk, Snoep c, Dost, Saleem, M.Hoornweg, Smelt 12de.