Sparta wint van kampioen Excelsior’20, Dost 5 wickets!

Foto: Man van het moment Dost Muhammad wordt om de nek gevlogen door zijn medespelers na weer een wicket. ©Sander Tholen.

Sparta cricket heeft op eigen veld een zeer overtuigende overwinning behaalt op landskampioen Excelsior’20. De Schiedammers werden eerst aan slag voor maar 41 runs uitgebowled. De vier verantwoordelijke bowlers waren allen zuinig en wisten ook toe te slaan maar de absolute uitblinker was Dost Muhammad. Dost nam in zijn 8.1 overs 5 wickets en kreeg maar 4 runs tegen! Naast de bowlerij viel ook het keeperswerk van Atse Buurman weer op, hij nam 5 vangen achter de palen. De Capelse slagorde passeerde het lage totaal binnen 10 overs voor het verlies van 1 wicket mede dankzij Faisal Iqbal die met achtereenvolgens drie 4ren en een 6 de wedstrijd beëindigde. Iqbal bleef op 29 runs ongeslagen.

Waar ons vlaggenschip vrijdagavond in Schiedam voor de Rijnmond Cup tegen dit zelfde Excelsior’20 nog vrij kansloos met 10 wickets onderuit ging waren de rollen zaterdag omgedraaid. Excelsior’20 werd door aanvoerder Snoep eerst aan slag gestuurd maar kwam nooit in de wedstrijd. Sparta gaf in het veld eigenlijk niets weg en Excelsior’20 verloor constant wickets om uiteindelijk voor 41 runs weer aan de kant te zitten. Bowler Dost Muhammad was zeer gedisciplineerd en wist zijn eerste 5-wickets in Sparta 1 te nemen! De thuisploeg zette vier bowlers in: Bukhari (2-7), Bell (2-15), Dost (5-4) en Saleem (1-6). Wicketkeeper Buurman van Sparta was zeer attent en wist 5 vangen te nemen. Sparta maakte van de achtervolging uiteindelijk kort werk. De Capelse slagorde passeerde het lage totaal binnen 10 overs voor het verlies van 1 wicket mede dankzij Faisal Iqbal die met achtereenvolgens drie 4ren en een 6 de wedstrijd beëindigde. Iqbal bleef op 29 runs ongeslagen en Sparta bracht het nog ongeslagen Excelsior’20 een dikke nederlaag toe.

Opstelling Sparta: U.Ishfaq, Iqbal, de Kok, Pollard, Bukhari, Bell, Buurman wk, Snoep c, Saleem, Dost, M.Hoornweg, Smelt 12de.