Henk Nefkens overleden

Gisteren bereikte ons het droevige bericht, dat Henk Nefkens op 76-jarige leeftijd is overleden.
Henk was op maandag met zijn vrouw Rietje aan het golfen op zijn vertrouwde Hitland, toen het noodlot hen trof.
Hij had net nog tegen Rietje verteld, hoe bevoorrecht zij waren, dat zij met dit prachtige weer zo van hun pensioen mochten genieten, toen hij voorover viel en niet meer opstond. Reanimatie mocht niet baten, hulpdiensten deden wat mogelijk was, maar de diagnose ’s avonds was duidelijk: hij was door een hartstilstand vrijwel ogenblikkelijk overleden.

Henk was een trouw Spartaan, die zowel in de cricketwereld bij Sparta als in de hockeywereld bij Rotterdam (vroeger voor Henk was dat RBC) zijn sporen verdiend heeft. Hij heeft in de zestiger en zeventiger jaren meer dan 10 jaar in Sparta I gecricket, was een aanvallende batsman, een uitstekend fielder en een gezellige teamspeler.
Als hockeyer kwam hij na zijn spelersperiode als scheidsrechter tot grote hoogte. Hij floot in Nederland meer dan 10 jaar op het hoogste niveau.
Dat fluiten paste goed bij zijn karakter, want Henk was altijd heel direct en heel duidelijk. Er viel niet met hem te marchanderen.
Na zijn pensioen heeft hij jarenlang bij de hockeyclub Rotterdam bijna full time vrijwilligerswerk gedaan. Daarvoor was hij met zijn technische achtergrond ook heel geschikt.

Henk en Rietje kwamen nog vaak naar Sparta Cricket kijken. ’s Ochtends een rondje golf op Hitland, gevolgd door een middag cricket in het Schollebos.
Henk had al in een vroeg stadium laten vastleggen, dat hij in stilte zonder buitenstaanders gecremeerd wilde worden. Rietje heeft die wens gerespecteerd, zodat wij alleen op deze wijze afscheid van hem kunnen nemen.
Wij verliezen in Henk een goed Spartaan en wensen Rietje alle sterkte in deze voor haar moeilijke periode. Zij is altijd welkom bij Sparta Cricket.

Peter van der Burg.