Nik Swain terug naar huis

Foto: Sparta sponsor restaurant Meat Rotterdam organiseerde een etentje ter gelegenheid van Nik Swain’s afscheid van de club.

Nik Swain is vandaag teruggevlogen naar zijn thuisland Nieuw-Zeeland waar zaterdag het nieuwe cricketseizoen van start zal gaan. Nik was afgelopen seizoen als keeper-batsman een onmisbare schakel in het kampioensjaar van 1. Met 47 uitjes (43 vangen, 4 stumpings) was hij een van de meest succesvolle keepers in Nederland dit seizoen. Naast het keepen was ook zijn batten belangrijk voor de ploeg, zijn 349 runs kwamen met gemiddeld 29.08 runs per inning. Niet zozeer het aantal runs maar vooral de manier waarop viel op. Zo had hij een een groot aandeel in een aantal wedstrijd beslissende samenwerkingen waaronder een met Mudassar Bukhari van 136 not-out voor het tweede wicket om Rood en Wit te verslaan in juli. Niet alleen in de Hoofdklasse maar ook in de Twenty20 beker, waar hij met Sparta een historische prestatie leverde door de kwartfinale te bereiken, was hij effectief met een slaggemiddelde van 36 runs per inning over 4 duels. Nik kiest voor een maatschappelijke carrière in Nieuw-Zeeland en keert volgend seizoen niet terug bij Sparta.

Cheers mate! for an awesome season and all the best!