Sparta wint topper in Voorburg

18-6-17 VCC 1 – Sparta 1.

Wedstrijdbal sponsor: Leo de Jong. 

Sparta 1 is erin geslaagd haar koppositie in de Hoofdklasse cricket te behouden en te versterken. Sparta boekte gistermiddag een overwinning met 2 wickets op mede koploper VCC. VCC dat een wedstrijd minder heeft gespeeld verloor vorige week verrassend van HCC 2 en had hierdoor evenveel verlies punten als Sparta dat eerder dit seizoen verloor in Bloemendaal.

De tos werd gewonnen door VCC aanvoerder De Grooth en die koos batten. De Spartaanse bowlerij maakte dankbaar gebruik van deze kans om los te gaan op de batsmen van de gastheren. Er ging bijna geen bal rechtdoor op de graspitch en hier maakte Bukhari (2-15) en Bell (3-17) met de nieuwe bal het beste van. Sparta leek op 57 voor 7 wickets al snel te gaan afrekenen met de gastheren. Dat de graspitch in loop van de middag beter ging spelen lieten slagmannen 8,9 en 10 al zien door er samen nog 61 runs bij te maken en VCC was op 113 all-out. Sparta’s bowlers leverden een uitstekende prestatie en ook keeper Swain pakte 3 vangen achter de palen. Na de openers namen Snoep, Kumar 2- en Saleem ook 1 wicket.

VCC wist dat met nog 50 overs te spelen Sparta natuurlijk alle tijd had om deze 113 runs in te halen en zij moesten Sparta uit bowlen. Hun aanvallende bowlerij wierp al snel vruchten af toen Sparta op 19 voor 2 wickets werd gezet. Sparta vond herstel met Ambrose (22) en Jeggels (41) maar toen beide heren waren vertrokken op 81 runs kon VCC doorzetten en Sparta gleed naar 107 voor 8 wickets. Met Swain en Snoep in brak een spannende periode aan waar beide ploegen eigenlijk geen fout meer konden maken. Ondanks dat er maar 7 runs nodig waren leek het nog beide kanten op te kunnen gaan maar het was Sparta dat zich uiteindelijk langs VCC wist te spelen.

Opstelling: Steenbergen, Ambrose, de Kok, Jeggels, Bukhari, Swain wk, Bell, Kumar, Saleem, Snoep c, Yaqub.

Foto: Mark Steffelaar.