Sawan Sardha 5 voor 33 niet genoeg voor 2 punten

Sparta 1 speelde uit bij PCCR 1. De toss werd verloren en er werd eerst gebowled. Het eerste zou met een overwinning nog een kleine kans maken op en aansluiting vinden met de kampioenspoule. PCCR kwam goed uit de start blokken en kon bowlers Salman en Martijn onder druk zetten. Phil aan de andere kant bowlde uitstekend in eens zijn 10 overs uit. PCCR leek een sterk totaal te gaan maken door legspinner Shoaib maar vooral offspinner Sawan (foto) bleef dit uit. Zij brachten de runs tot een einde met een uitstekend bowling partnership. Er werd snel door de overs heen gegaan en Sawan pakte zelfs zijn eerste 5 wicket-haul in het eerste elftal voor 33 runs na 8.5 overs! Shoaib kreeg maar 6 runs tegen in zijn 5 overs en PCCR was uit op 169. Een te maken totaal zou je zeggen op het prima veld van de thuisploeg. Het doel van 170 runs bleek te veel voor Sparta en het batten was exemplarisch voor het seizoen van 1. Heel goed cricket werd afgewisseld met slecht cricket en de ploeg was uit op 164. Het batten van Riaan (70) en Tim (33) was van hoog niveau en Sparta speelde een gewonnen wedstrijd. Het schip stranden alsnog in ’t zicht van de haven. Er waren nog 18 runs nodig met 15 overs te gaan en 4 wickets in handen. Ze werden niet gemaakt……

Opstelling: Martijn c, Jochem wk, Tim, Phil, Salman, Shoaib, Max, Salman, Riaan, Warren, Chandan, Arjen 12e