Sparta 1 vergeet zichzelf te belonen, 2 en 3 beginnen sterk

14 mei, Sparta 1 – Rood en Wit 1,

Rood en Wit reisde zaterdag met een ongeslagen status af naar de Bermweg. Sparta batte eerst en maakte een totaal van 156 runs all-out. Sparta kwam tot dit totaal door in de eerste plaats een erg sterke beurt van Riaan die 77 runs maakte (foto) en topscoorder werd van de Sparta batters. Chandan (17) en Warren (21) ondersteunde prima maar verder kwam niemand tot dubbele cijfers. Gezegd mag worden dat het bowlen Rood en Wit erg sterk was gedurende de complete inning. Een totaal van 156 runs is alleen te verdedigen als je de tegenstander uitbowled en Sparta begon uitstekend. Rood en Wit werd naar 5 wickets voor 18 runs geblazen door openers Warren (3-34) en Martijn (3-43) en later naar 57 voor 6. Dat Rood en Wit de 156 als nog passeerde kwam door geweldige innings van Snater (64) en Nkwe (47) uit respectievelijk Zimbabwe en Zuid-Afrika. Twee vangen werden gemist en Rood en Wit nam de punten mee.

Opstelling: Martijn c, Jochem wk, Chandan, Gagan, Tim, Warren, Riaan, Amir, Ali, Sawan, Phil

16 mei, VVV 1 – Sparta 1,

Tweede pinksterdag speelde 1 uit bij VVV in Amsterdam. Er werd voor de vierde maal oprij verloren maar dit keer werd er ook echt slecht gespeeld, zo eerlijk moeten we zijn. Sparta kwam als eerst battend niet verder dan een schamele 108 all-out. Chandan maakte 46 runs en was als enige Spartaan erg goed aan het batten. VVV werd, door opnieuw goed bowlen van Warren (1-30) en Martijn (2-25), even in spanning gebracht op 10 voor 3 maar kwam later los en passeerde het totaal voor 4 wickets voor Salman (1-17) ook nog een wicket nam.

Opstelling: Martijn c, Jochem wk, Chandan, Gagan, Tim, Warren, Riaan, Salman, Ali, Sawan, Max

Van Sparta 2 en 3 geen verslagen binnen. Sparta 2 heeft de eerste twee wedstrijden in de Klasse 2A gewonnen van VCC 2 en VRA 3. Sparta 3 in 3A verloor zijn eerste potje van PCCR 4 maar won keurig van Ghausia 3 op maandag.