Sparta geeft goede start uit handen en verliest van VOC

Foto: Prithvi Balwantingh aan bat, archief ©Sander Tholen.

Sparta 1 speelde zondag op en tegen VOC de eerste uitwedstrijd in 50-over competitie. Eerst aan bat kwamen de Spartanen slechts tot 122 runs totaal. Op het al snel uit elkaar brekende graswicket waren er geen echt 300 runs nodig om een verdedigbaar totaal te scoren maar 122 runs waren veel te weinig. Een veelbelovende start van 62 runs door openers Prithvi Balwantsingh (35 runs) en Gagan Singh (27 runs) werd tenietgedaan door ongeconcentreerd batten en runnen tussen de wickets van hun teamgenoten. Beide heren lieten mooie cricketslagen zien en bouwden gestaag aan hun partnership.

Helaas konden de Spartanen hier geen goed vervolg aan geven en van 76 voor 2 wickets was het rap 77 voor 5 wickets. Manin Singh en Cameron Fraser (28 runs) speelde er samen 24 runs bij maar dit herstel was van korte duur want op 101 runs totaal kon Singh ook inrukken. De Capelleren schraapten en er hierna nog 21 runs bij. VOC-bowler Hoseinbaks was met 4 wickets de grootste plaaggeest.

Om 122 runs te verdedigen is er een bijzondere bowling prestatie nodig en die bleef uit. Op 14 voor 2 wickets leek VOC iets te wankelen maar Nieuw-Zeelanders Bettelheim (56 runs) en McKenzie (47 runs) hielden stand en batten de Bloedhonden langzaam maar zeker voorbij Sparta.

Opstelling: Balwantsingh, G.Singh, Mudford+, Martina, Fraser, Bashir, M.Singh, Baker, M.Hoornweg, Snoep*, T.Hoornweg.