TK: Sparta grijpt koppositie na overtuigende winst op VOC/Sparta take top spot after convincing win over VOC

Foto: Garnett Tarr on the attack during his half-century v VOC last Saturday.©Faye Dommershuijsen.

Sparta heeft met een overtuigende 6 wickets winst op regiogenoot VOC de koppositie in de Topklasse cricket gepakt. De bezoekers uit Rotterdam Hillegersberg werden voor slechts 117 runs all-out aan de kant gezet. Ahsan Malik was met 5 wickets (zijn tweede voor Sparta) de grote uitblinker aan Capelse zijde waar ook spinner Joost Kroesen 2 wickets liet optekenen. VOC-keeper Frans Fourie was met 26 runs de topscoorder voor de Bloedhonden.

De Capellenaren passeerden het totaal voor 4 wickets binnen 19 overs. Garnett Tarr had met zijn tweede 50+ score van het seizoen (4×4 en 4×6) de grootste bijdrage gevolgd door Will Clark met 26 not out. Niet alleen de runs maar ook het tempo waarin zij werden gescoord heeft het rungemiddelde (nrr) van de ploeg goed gedaan. Zo goed dat Spartanen na 5 speelrondes, op nrr, voor het eerst sinds seizoen 2018 weer eens de eerste plaats bezetten in de Topklasse!

Donderdag komt VRA naar de Bermweg voor de Hemelvaartsdagronde, aanvang 11 uur, ook live op Match Centre.

Sparta has taken top spot in the Topklasse after convincingly beating local rivals VOC by 6 wickets. The visitors from Rotterdam Hillegersberg managed only 117 runs all-out after being put in to bat. Sparta’s Ashan Malik’s second five-for for the club let the way with also spinner Joost Kroesen taking 2 wickets. VOC wicketkeeper Frans Fourie’s 26 runs where the topscore for the Bloudhound’s.

In reply the Capelle side passed the target within 19 overs. Garnett Tarr’s second half-century of the season (4×4 and 4×6) the biggest of the contributions followed by a well hit 26 not out from Will Clark. Not just the runs but also the tempo they were scored at boosted the home side’s net run rate that now sits on top of the table, equal on points with Voorburg, for the first time since 2018!

Thursday VRA Amsterdam will travel to Capelle for the Ascension Day game, start 11h CET, also live on Match Centre.