Topklasse: Hemelvaartweekend brengt verlies en winst voor Sparta, Gohil scoort century

Foto: Martijn Snoep, Samit Gohil en Rikus Allen.

Sparta 1888-ACC: 219/8 (50) – 221/6 (49.3)
ACC is door de nipte winst op Sparta 1888 naast de Capellenaren gekomen. En aangezien ze beide meer dan waarschijnlijk in de degradatiepoule belanden, zijn het punten die straks dubbel en dwars meetellen. Sparta 1888 begon goed, want het eerste wicket viel pas na 49 runs, maar bij 76 waren er al vijf wickets gesneuveld. Dankzij Ali Raza (36) en Samit Gohil (93) stond er aan de Bermweg toch nog een mooi totaal op het bord. Helemaal omdat de Capellenaren het vooral aan bat dit seizoen laten liggen.
Voor ACC werd het een dubbeltje op zijn kant en de runs van Thomas Hobson (122) waren cruciaal voor de zege. Uiteindelijk hadden de Amsterdammers nog zes runs nodig in de laatste over. Drie ballen voor het einde zorgde Aryan Kumar op het bowlen van Usman Saleem voor de verlossende runs (vier). Sparta seamer Ahsan Malik bowlde uitstekend en nam 5 wickets.

HBS-Sparta 1888: 164/10 (39.2) – 247/10 (49.5)
Sparta 1888 heeft door de zege op HBS de hoop op de kampioenspoule levend gehouden, ook al is de kans van slagen miniem. De Capellenaren moeten de laatste twee duels winnen, terwijl concurrent HCC geen punten meer mag halen. Bovendien moet Sparta 1888 ook het netto run rate aanzienlijke verbeteren.
Niettemin presteerde Sparta 1888 goed in de eerste inning. Na een slechte start zorgden Samit Gohil (102) en Mudassar Bukhari (42) voor een partnership van 107. Zeven bowlers gebruikte HBS om hun wickets te veroveren, maar ze slaagden er niet in. Via Manminder Singh (18) en Khalid Ahmadi (20) kwamen de Capellenaren tot 247 runs. Captain Ferdi Vink (vier wickets) had op een lager totaal gehoopt.
HBS, dat Najvit Singh voor honderd duels in het eerste huldigde, beet zich stuk op het totaal. Tayo Walbrugh zat al na 14 runs aan de kant. Gavin Kaplan (38) en Ferdi Vink (33) haalden ook niet genoeg runs, omdat bowlers als Joost Martijn Snoep en Khalid Ahmadi (beiden drie wickets) de Haagse batsmen onder controle hielden. De ‘Kraaien’ zijn de koppositie weer aan Punjab kwijtgeraakt.