Spartaan Alan Tomlinson overleden

Gisteren bereikte ons het droevige bericht dat Spartaan Alan Tomlinson, na een lang ziekbed, afgelopen woensdag op 77-jarige leeftijd is overleden.

Alan was ondersteunend lid maar tot het stoppen van de veteranen, een aantal seizoenen terug, ruim 35 jaar actief lid van Sparta Cricket. De van origine Engelsman kwam door zijn baan bij Unilever als dertiger begin jaren 80 in Rotterdam te werken en kwam via Rob Kemming cricketen bij R.V. & A.V. Sparta. Eerst in Sparta 2, later in Sparta 2 en de veteranen tegelijk en uiteindelijk alleen in de veteranen speelde Alan vele wedstrijden, hij was er altijd en zelden of nooit geblesseerd. 

Het Sparta 2 waar Alan in speelde was jarenlang het opleidingsteam voor Sparta 1 waarin jeugdspelers de kans kregen om zich te ontwikkelen. Vele van hen hebben dan ook fijne herrineringen aan Alan. Niet onvermeld mag blijven de “Ali Shuffle”. Vernoemd naar de shuffle van bokser Mohamed Ali refererend aan de aanloop voorafgaand aan de bowlingactie van Alan’s medium pacers.

Erevoorzitter Leo de Jong: “A real fine Gentleman and Sparta friend we have lost. We are going to miss Alan as a person and of course his shuffle!!

RIP Alan”

Het bestuur.