RV & AV Sparta Erelid Bep Jührend overleden

De R.V.&A.V. Sparta geeft met leedwezen kennis van het overlijden van ons erelid Bep Jührend. Bep werd 77 jaar geleden in het jaar 1944 lid van R.V.&A.V. Sparta. 

Volgens de ledenlijst uit dat seizoen ging Bep als 12 jarige uit de Van Heusdestraat al direct voetballen in de jeugd. In deze groep zaten naast Bep onder andere bekende namen als Tinus van der Geest, Harm Meeken, Cor Zumker, Otte, Gerard Keuzenkamp, Jaap de Koning, Henk van der Linden, Wout Zuidgeest, Ben Terlaak en Jaap Graus.

Naast zijn loopbaan als voetballer werd Bep Jührend reeds op jonge leeftijd actief in het kader van zijn vereniging. Bep is tot op zeer hoge leeftijd altijd een warm pleitbezorger geweest voor de amateurtak van Sparta. Uiteraard als bestuurslid waar hij jaren een goed voorzitter was maar ook in allerhande andere functies. Bep stond op de achtergrond bijgestaan door zijn vriendelijke vrouw Els altijd klaar voor zijn club, R.V.&A.V. Sparta.  

Bep Jührend blijft in onze herinnering naast als onvermoeibaar werker voor de vereniging bij ons vooral bekend als een prettige persoonlijkheid. Als  ‘every inch a gentleman’ altijd een man zijnde die de R.V.&A.V. Sparta kon representeren.

R.V.&A.V. Sparta wenst alle familie, vrienden en bekenden van Bep heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. In onze gedachten zullen wij Bep herinneren als een bescheiden man met een enorme staat van dienst die door zeer weinigen geëvenaard zal worden