Topklasse: Tarr 101 niet genoeg voor Sparta tegen HBS

Foto: Garnett Tarr aan bat 2021. Sander Tholen.

Sparta Cricket is er niet in geslaagd de overwinning van vorige week op Dosti-United een goed vervolg te geven. In speelronde 10 bleek HBS opnieuw veel te sterk voor de Spartanen die voor de tweede maal dit seizoen met 9 wickets onderuit gingen tegen de Kraaien. Eerst aan bat ontspoorde de inning voor Sparta medio 80 totaal door een klassieke ”batting collapse” toen voor 3 runs 4 wickets vielen. Dat de 160 runs werden bereikt was te danken aan de in vorm zijnde Garnett Tarr die bezig is aan een uitstekend seizoen met het bat en aantekende voor zijn tweede century voor Sparta; 101 runs. Het antwoord van de gasten was onverbiddelijk en zij passeerde Sparta slechts voor het verlies van 1 wicket in de 28ste over, De Mey en Walbrugh 83 en 63 not out.

Sparta aanvoerder Bukhari won de toss en koos batten. Op het harde veld aan de Bermweg zou er een flink totaal moeten komen om te kunnen verdedigen maar dat lukte helaas niet. Op 12 runs zaten beide openers al weer bovenaan de trap en kwam het zoals te vaak dit seizoen al snel weer op Bukhari en Tarr aan om de inning vorm te geven. Dit lukte aanvankelijk prima toen de heren de thuisploeg langs de 50 speelden voor Bukhari voor 19 op 52 werd gevangen door Boddendijk op zijn eigen bowlen. Nieuwe batsman voor Sparta Randeep Deol, die debuteerde op het hoogste niveau, werkte hard en samen met Tarr speelde zij hun ploeg naar een prima stand van 84 totaal voor 3 wickets. Echter de HBS bowlers lieten hun tanden zien en draaiden de wedstrijd hun kant op door Sparta naar 87 voor 7 te werpen. Tarr, die het allemaal had zien gebeuren van de andere zijde, stond nog in en gaf niet op. In een langzaam achterhoede gevecht batte hij met de staart, waar geen batsman hoger dan 4 kon toevoegen, Sparta naar de 160 all-out. De 20-jarige Vrijstater nam de absolute hoofdrol en scoorde een prachtige century, zijn tweede in het Spartashirt (116 v Quick, 2019). Zijn 101 runs kwamen van 162 ballen met 7×4 en 2×6. Bij HBS waren Singh en Klein de beste bowlers zij eindigde beide met 3 wickets.

Sparta had snel wickets nodig om er een wedstrijd van te maken. Max Hoornweg, met de nieuwe bal, slaagde hierin op 6 voor 1 maar verdere schade bleef helaas uit voor de Kraaien. Een kans Zuid-Afrikaan Walbrugh te vangen ging ter aarde waarop een aantal kleine fouten in het veld volgde en een forse nederlaag inleidde. In de 28ste over passeerde HBS de gastheren soeverein voor 1 wicket door een uitstekende samenwerking van 154 runs van De Mey 83 runs not out met Walbrugh 63 not out.

Opstelling: Iqbal, Raza wk, Tarr, Bukhari c, Deol, Singh, Latif, Balwantsingh, Ibrahimi, M.Hoornweg, I.Hoornweg.