Sparta handhaaft zich na spannende slotdag, Bukhari 103

Foto: Mudassar Bukhari aan bat foto Sander Tholen.

Sparta Cricket 1 heeft zich ondanks een thuisnederlaag weten te handhaven op het hoogste niveau. HCC kwam eerst aan bat tot 237 runs. Sparta kwam tot 201, 36 runs achter, maar behield de voorsprong in de Topklasse op concurrent Quick dat in Voorburg onderuit ging waardoor zij niet meer langszij konden komen. Mudassar Bukhari bekroonde zijn topseizoen met een century, 103 runs.

HCC-aanvoerder Staal koos goed bij het tossen en ging batten. Sparta bowlers duo Bukhari-Snoep startte prima en wist goedkoop kanonnen Staal en Street uit te krijgen. Hierna volgde samenwerkingen van 70 en 80 runs voor de Capelse aanval kon toeslaan. In de tropische temperaturen leken de Spartanen in laatste 10 overs in het veldwerk niets meer over te hebben en moesten veel runs worden toegestaan. HCC eindigde op 237 voor 8 uit, Wiffen (64 runs) en Itagi (51 runs) waren de uitblinkers, bowlers Snoep en Fletcher namen beide 3 wickets.

Tijdens de rust werd bekend dat Quick er 211 moest maken in Voorburg, geen groots totaal, en de spanning nam toe. HCC, de nummer 2 van de competitie, ging ook niets cadeau doen aan Sparta dat was wel duidelijk.

In de achtervolging werden al snel wickets verloren waaronder coach Fletcher op 19 runs totaal maar de Spartanen bleven strijden. De Kok (29) en Bukhari speelden er 60 bij voor het derde wicket viel op 91 runs totaal. Sparta hield wickets in handen maar er werd langzaam gescoord. Ondertussen was zowat iedereen aan zijn telefoon gekluisterd voor het laatste nieuws uit Voorburg. Bij de tweede drinkpauze op 148 voor 5 met nog 12 overs te spelen kwam het verlossende bericht dat Quick voor 143 aan kant zat. Nu de druk eraf was kon er vrij gespeeld worden zo vielen Raza en Bukhari flink aan. Sparta versnelde naar 196 toen Bukhari met de staart overbleef met een persoonlijke score van in de 80. Op 96 verloor hij zelfs 3 Spartanen voor 0 runs waardoor hij met nummer elf Snoep overbleef. Die nam een ééntje en Mudassar Bukhari sloeg een vier waarmee hij voor zijn century aantekende! 9x vier en 2x zes waren de boundries in zijn inning, well played! Street was met 4 wickets de beste aan Haagse zijde. De verliespartij voelde natuurlijk als een overwinning door de handhaving, gefeliciteerd mannen!

Opstelling Sparta 1: 6-Tasawar, 3-Fletcher, 19-de Kok, 7-Bukhari, 82-Buurman wk, 99-Raza, 54-Manin, 77-Ibrahimi, 5-Saleem, 11-Hoornweg, 31-Snoep c, 1-Smelt 12de.