Sparta verliest op bezoek bij Quick

Foto: Andrew Fletcher met een mooi schot voor 4 runs in zijn innings van 78 runs v Quick.©SanderTholen.

Sparta Cricket heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen verloren bij concurrent Quick. De gastheren batte eerst naar 258 runs all-out met 3 half-centuries. Het antwoord van Sparta strandde op 194 all-out ver achter. Door het verlies nadert Quick in de strijd tegen degradatie tot op 1 punt met nog 1 duel voor de boeg.

De toss was voor Quick dat ging batten en ook goed ging batten. Een opening stand van 66 werd gebroken door Bukhari met de nieuwe bal in zijn zesde over. Indiër Bista van Quick, één van de drie batsmen die uiteindelijk een half-centurie zou maken (van Gigh 58 en Brand 52), was fenomenaal. Vooral zijn square cut over point voor 6 maakte indruk. Op 218 voor 4 wickets leek de thuisploeg een zeer hoog totaal te gaan zetten voor de Capellenaren maar die vochten terug. Het was aanvoerder Martijn Snoep zelf die zijn 10 overs in één spell bowlde en slechts 21 runs toestond maar veel belangrijker 4 keer trefzeker was. Quick eindigde op 258 all-out, Bukhari rolde de staart op en eindigde ook op 4 wickets.

Sparta kon vertrouwen halen uit die andere wedstrijd op kunstgras eerder dit jaar op HBS waar 264 runs werden gescoord. Helaas voor de Spartanen kwamen zij echter flink te kort op Nieuw Hanenburg want op 194 viel het laatste wicket. Het leeuwendeel van de runs werd gescoord door Andrew Fletcher die voor 78 runs aantekende. Zes andere batsmen maakte een start van 10 tot 20 runs maar konden niet bij Fletcher blijven staan. Overmoedige slagen leidde tot vangkansen die werden gepakt. Dat Bista er ééntje is van de buitencategorie liet hij andermaal zien nu als bowler. Hij maakte maar liefst 6 slachtoffers waarvan hij 3 vangen zelf vasthield.

Opstelling Sparta 1: 99-Raza, 3-Fletcher, 19-de Kok, 7-Bukhari, 82-Buurman wk, 54-Singh, 31-Snoep c, 77-Ibrahimi, 5-Saleem, 17-Sardha, 11-M.Hoornweg, 00-T.Hoornweg 12de.

Zondag a.s. zullen alle ogen gericht zijn op de duels Sparta-HCC en VCC-Quick waar de degradatiestrijd zal worden beslist op laatste speeldag. Met nog 1 punt voorsprong hebben de Spartanen het nog wel in eigen hand want bij winst zijn we veilig.