Sparta verliest boeiend duel van HBS

Foto: Mudassar Bukhari op weg naar 87 runs v HBS. Zijn topscore in het Sparta-shirt.©SpartaCricket1888.

Na een zeer boeiend duel op Sportpark Craeyenhout in Den Haag stonden de Spartanen wederom met lege handen in de Topklasse. Thuisploeg HBS kwam op het snelle kunstgras tot een zeer hoog totaal van 298 runs voor 7 wickets. Om dit totaal te verbeteren was een historische prestatie nodig en de Capellenaren bleven lang in de wedstrijd maar strandde op 263 runs na 50 overs.

Niet alleen de thuisploeg maar ook de bezoekers van de wedstrijd HBS v Sparta waren winnaar. Beide battingordes samen scoorde in 100 overs 661 runs tegen 14 wickets. Door onder andere powerhitters Visée, Barresi en Bukhari was het geen moment saai. Hier koop je echter niets voor zonder punten. HBS won de toss, koos batten, en liep al snel ver weg van de Spartanen op 60 voor 0 na 5 overs. Een loopfout van International Visée maakte een einde aan zijn inning op 36 runs, zijn ploeggenoot Elkin ging rustig verder met Gomes. Een samenwerking van 76 runs werd gebroken door Snoep die Gomes op 42 runs uit kreeg. Opnieuw 70 runs verder op 208 was een geweldige actie in het veld van De Kok nodig Elkin voor 70 runs weg te sturen met een run-out. 350 totaal was nog steeds een mogelijkheid waar het niet dat Bukhari in zijn tweede spell eerst Barresi verschalkte met een langzamere bal voor 68 runs alsmede 3 andere wickets nam eindigend op 4 voor 50 na 10 overs. HBS kwam tot 298 runs na 50 overs. Dit was niet alleen te danken aan goed batten want het bowlen en fielden was bij vlagen zeer matig zo werden er 23 wides gebowled van in totaal 32 extra’s, Sparta 1 onwaardig!

Na precies 4 ballen in de tweede helft leek het voor de Kasteelheren al compleet fout te lopen toen openers De Kok en Raza beide alweer plaatst moesten nemen op de bank. Echter een bekeken samenwerking van Tarr en Fletcher bracht Sparta naar 74 toen Fletcher gevangen werd voor 38 runs. Garnett Tarr ging verder met Bukhari die het tempo verhoogde. Samen batten zij Sparta naar 187 runs totaal en terug in de wedstrijd. Exemplarisch voor Bukhari zijn intenties was de 38ste over waarin hij HBS’er Navjit Singh voor 22 runs (3×6 1×4) weg knalde. Één over later werd Tarr helaas gevangen achter het wicket voor 83 runs (weer een half-centurie!). Voor de laatste 10 overs waren 100 runs nodig met 6 wickets in handen, zeker niet onmogelijk als Bukhari kon blijven batten maar op 229 (42 overs) ging ook hij gevangen achter het wicket voor 87 runs. Sparta keeper Buurman streed moedig verder met de staart van de battingorder maar op 263 waren de overs op. Buurman bleef op 32 not out, Westdijk was met 4 slachtoffers de beste bowler bij de Kraaien. Een matige eerste inning opgevolgd met de beste beurt aan bat van het seizoen was niet genoeg voor de punten.

Feitje: Mudassar Bukhari maakte niet alleen zijn hoogste score aan bat maar passeerde in zijn 57ste wedstrijd ook tegelijk 100 wickets (102*) en 1000 runs (1035*) in Sparta 1.

Opstelling: 99-Raza, 19-de Kok, 98-Tarr, 3-Fletcher, 7-Bukhari, 82-Buurman wk, 54-Manin, 5-Saleem, 31-Snoep c, 17-Sardha, 11-Hoornweg, 1-Smelt 12de.