Hemelvaart: winst op VRA, verlies van ACC

Foto: Usman Saleem bowlend op VRA’s Leon Turmaine. fotoLeonieBennett.

Sparta 1 heeft het Hemelvaartweekend goed afgesloten met een thuisoverwinning op VRA nadat het eerder verloor bij ACC. Waarin Amstelveen ruim werd verloren met 41 runs wist de ploeg na een spannende wedstrijd in Capelle wel de punten bij te schrijven door te winnen met 4 runs. In beide duels waren het opnieuw de Spartaanse bowlers die van zich lieten spreken zo namen Bukhari 6- en Snoep 5 wickets in een inning voor hun team.

Sparta v VRA

Wedstrijdbal en lunch aangeboden door: Leo de Jong.

Sparta won de toss en ging eerst batten. Op de uitstekende mat wilde de thuisploeg een goed totaal neerzetten om te verdedigen en dat lukte ongeveer. Aanvankelijk leek het opnieuw aan slag een magere middag te gaan worden voor de Capellenaren toen op het totaal van 16 runs de twee openers alweer aan de kant zaten. Echter de nummers 3 en 4, Tarr en Bukhari, batten geconcentreerd samen naar het totaal van 90 runs toen Tarr voor 41 runs gevangen werd door de keeper aan leg. Bukhari ging gestaag verder met onder andere Buurman (17) en Manin (23) voor hij uiteindelijk uit ging op 168 runs totaal voor mooie en belangrijke half-centurie; 67 runs. De staart zette door en batte de overs uit voor een totaal van 197 runs voor 8 wickets.

In de achtervolging leek het voor het grootste gedeelte slecht af te lopen voor de Kasteelheren. VRA’s 16-jarige opener V.Singh (42) bleef goed staan en strafte de slechte bal af. Sparta zette zelfs 8 bowlers in, nam regelmatig wickets, maar kon niet voorkomen dat er werd gescoord door de Amsterdammers die op 136 voor 5 na 34 overs goed op weg waren. De 35ste over, gebowled door Snoep, werd echter het kantelpunt in de wedstrijd. Zijn triple-wicket maiden gooide de wedstrijd compleet open naar 136 voor 8. De geslepen Oranje-legende Peter Borren was helaas niet één van de uitjes en hij wist op slimme wijze in combinatie met de nummer 10 (Long) VRA naar 184 voor 8 te spelen. Wederom leek VRA aan de winnende hand was het niet zo dat Fletcher in de 44ste over Long uitbowlde voor 6 runs en de spanning opvoerde. Borren had na het geduldig uitspelen van Bukhari en Hoornweg van Snoep nog één bal te goed in 49ste over op 193 voor 9 om het in de laatste over af te kunnen maken, dit zou niet gebeuren. Hij kreeg wat ruimte en sloeg de bal hard richting short third man waar Usman Saleem in een uiterste poging; een duik naar achteren, met één hand de bal uit de lucht plukte en zijn ploeg in extase bracht! De punten waren voor Sparta na een reclamewedstrijd voor de Topklasse. Snoep eindigde op 5 voor 27 in 6.4 overs.

Na Max Hoornweg en Mudassar Bukhari is Martijn Snoep alweer de derde bowler die dit seizoen de mijlpaal van 5 wickets bereikte. Een compliment voor trainer Buurman waard en een mooie beloning voor het harde werk in de wintermaanden van de Capelse aanval!

Opstelling: 99-Raza, 3-Fletcher, 98-Tarr, 7-Bukhari, 19-de Kok, 82-Buurman wk, 54-Manin, 31-Snoep c, 5-Saleem, 17-Sardha, 11-Hoornweg, 1-Smelt 12de.

ACC v Sparta

Het Hemelvaartweekend begon donderdag in Amstelveen waar ACC wachtte. Door de vele regen kon pas laat worden begonnen en de wedstrijd werd tot 46 overs per inning ingekort. Sparta fielde eerst en deed dit verdienstelijk door ACC voor 171 runs all-out te bowlen. Niet alleen het bowlen maar ook fielden was erg goed van de Spartanen. Uitblinker was aanvalsleider Mudassar Bukhari, de fast-bowler nam 6 wickets voor 26 runs. Zijn beste bowlingcijfers ooit in de Nederlandse Topklasse!

De slagbeurt van Sparta begon goed met een 41 runs samenwerking van openingspaar Tarr-Fletcher. Fletcher vertok voor 26 maar Tarr bleef goed staan en toen hij naar de kant kon op 74 voor 3 totaal, voor 24 runs, leek het nog steeds Sparta’s wedstrijd. Helaas kwamen de bezoekers hierna in een vrije val. 56 runs later op 130 totaal waren de overige 7 wickets gevallen. Een combinatie van overmoedig/gehaast batten en goede spinbowling van de thuisploeg deed Sparta de das om.

Opstelling: 98-Tarr, 3-Fletcher, 19-de Kok, 7-Bukhari, 82-Buurman wk, 99-Raza, 31-Snoep c, 54-Manin, 6-Saqlain, 5-Saleem, 11-Hoornweg, Smelt 12de.