Sparta verliest van HCC ondanks Bukhari 5

Foto: HCC-ers Staal en Street lopen een run op bowlen van Sparta’s Bell.©HCC.

Wedstrijdbal sponsor: Jacques Mulders.

Sparta 1 is de tweede helft van de Topklasse slecht begonnen met een dikke nederlaag in Den Haag. De Capelse cricketploeg ging met 124 runs onderuit tegen HCC. Eerder dit seizoen werd aan de Bermweg nog gewonnen van de ”Kroonleeuwen” en ook al had deze wedstrijd veel weg van die eerdere ontmoeting was de uitkomst anders.

Net als toen kon Sparta zondag in de rust tevreden terugkijken op een eerste inning in het veld waarin goed werd gebowled en gefield. HCC werd voor 189 runs uitgebowled (eerder 176) en het was Mudassar Bukhari die een hoofdrol vertolkte. Hij wist in 10 overs voor de tweede maal dit seizoen voor 5 wickets aan te tekenen en nam 1 vang. Ook vier andere bowlers namen een wicket waarbij Usman Saleem 2 tegen 18 runs. Topscorers voor de gastheren waren Australiër Street (56) en Staal (49).

Anders dan de eerste ontmoeting waarin de Spartanen goed batten lieten zien en wonnen bleken zij dit maal na de rust geen moment meer in de wedstrijd. Haagse openingsbowler Ahmed Qasim was dodelijk en zette eigenhandig de bezoekers op 21 runs voor 6 uit na 16 overs. Geen enkele slagman in de top zes wist dubbele cijfers te scoren. Als Sparta nog wilde winnen moesten er runs komen van de nummers 7 t/m 11 in de slagorde. Immers, met nog 34 overs te spelen, was het benodigde run-gemiddelde nog beperkt onder de 5 per over maar toen op 37 runs de ervaren Buurman (15) werd gevangen was het gedaan. Op 65 runs viel het laatste wicket en de 124 runs nederlaag was een feit, Sparta aanvoerder Snoep bleef op 19 not out. Sparta zakt van de eerste naar de derde plaats in de Topklasse, beide benen weer op de grond voor de promovendus!

Opstelling Sparta: Ambrose, Iqbal, de Kok, Pollard, Bukhari, Bell, Buurman wk, Snoep c, Dost, Saleem, M.Hoornweg, Smelt 12de.