Sparta begint Topklasse met winst op HCC!

Foto: Sparta viert het wicket van batsman Lagas (HCC), 5-5-2018. ©Sander Tholen tkcricket.com

Sparta cricket 1 heeft de terugkeer op het hoogste niveau van Nederland kunnen inluiden met een fraaie overwinning op HCC. Eerst aan slag kwamen de ”Leeuwen” tot het totaal van 176 runs voor het verlies van 9 wickets. Sparta passeerde dit totaal in 47ste over voor het verlies van 4 wickets met hoofdrollen voor Tim de Kok en debutant Michael Pollard. 

HCC aanvoerder Jonkman koos batten na het winnen van de tos en dat ging de bezoekers goed af. Pas op het totaal van 75 runs sloeg Sparta voor het eerst toe toen Staal (39) werd uitgebowled door Snoep. Zijn partner Street ging gewoon verder met de ingekomen Gorlee voordat Street werd uitgerund door Bukhari voor 45 op een stand van 111. Er werd hard gewerkt door de bowlers en fielders wat leidde tot een laag scoringstempo. Sparta kon op 142 de inning naar zich toe trekken toen Saleem 2 maal toesloeg in 2 ballen. Eerst kreeg hij Gorlee (35) gevangen om vervolgens de volgende bal Overdijk’s wicket om te bowlen. Hierna haalde alleen Jonkman (13) nog dubbele cijfers en eindigde HCC op 176 na 50 overs. Dost (1-23), Bukhari (1-26) en Iqbal (1-47) bowlde goed en namen allen 1 wicket.

Het winnende antwoord van Sparta was een solide inning waarin slim lopen werd afgewisseld met grote slagen. Vier goede samenwerkingen; Bukhari-de Kok (42 runs), De Kok-Pollard (40 runs), Pollard-Iqbal (52 runs) en Pollard-Buurman (30 runs*) brachten Sparta op 177 voor het verlies van 4 wickets. Uitblinkers waren De Kok (45) en debutant Pollard (55 not out!) die beide goede vorm lieten zien. Een mooi begin met 2 punten voor ons vlaggenschip in de Topklasse!

Opstelling Sparta: Ambrose, Bukhari, de Kok, Pollard, Iqbal, Buurman wk, U.Ishfaq, Snoep c, Saleem, Dost, Sardha, Smelt 12de.