Bukhari 5 wickets in verlies bij ACC

Ondanks een 5 wickets bowlingspel van Mudassar Bukhari heeft Sparta afgelopen zondag het oefenduel bij ACC niet winnend kunnen afsluiten. Werd Amsterdam eerst nog voor 167 runs aan de kant gezet kwamen de Spartanen op hun beurt niet verder dan 95 runs. Het goede bowlen en veldwerk van de Capellenaren resulteerde in een aantal mooie vangen en wickets. De toptalenten van ACC zoals de Zulfiqar broers konden hierdoor weinig tot scoren komen wat resulteerde in een laag totaal. Sparta wist niet te profiteren en werd zelf vervolgens op een natte mat slim uitgebowled door de thuiswerpers van ACC. Desalniettemin een zeer nuttige oefening voor de spelers die aantraden in een verre van compleet Sparta 1. 

Waar het voor de keuzecommissie vorige week al puzzelen was waren er deze week nog eens 3 spelers niet beschikbaar voor de oefenwedstrijd uit bij ACC. Sparta 2 zegde zelfs een oefenwedstrijd af om te voorzien. Dat ACC na een gewonnen tos besloot te gaan batten was voor de wedstrijd waarschijnlijk het beste aangezien de acht bowlers die Sparta had opgesteld. Het was van beide kanten goed in de eerste helft vooral het batten van de jonge Rasool (45), Zulfiqar (31) en het bowlen van Dost (2-18), Bhatti (0-8) en Iqbal (1-21). Sparta kreeg de overhand door Mudassar Bukhari die voor vijf wickets aantekenden waaronder 3 mooie vangen, 2 van Usman Saleem in de slips en 1 van Usman Ishfaq naar achter duikend op point. De eindscore van 167 leek in de rust een haalbare maar in een door regen onderbroken inning kwam Sparta nooit in de buurt. Samenwerkingen van Iqbal (21) met Snoep (12) en Iqbal met Saleem (19) werden gebroken en konden niet goed maken dat batters De Kok, Bukhari en Dost voor 0 runs het slagperk moesten verlaten. Sparta strandde op 95 all-out.

Opstelling: Ishfaq, Bukhari, de Kok wk, Bhatti, Iqbal, Snoep c, Yaqub, Dost, Saleem, Awais, Shahzad, Smelt 12de.