Vijfklapper Bell leidt Sparta langs VVV

2-7-17 Sparta 1 – VVV 1.

Wedstrijdbal sponsor: Georg Kamerbeek. 

De nummer drie van de Hoofdklasse, het Amsterdamse VVV, kwam zondag naar Capelle. Na een gewonnen tos stuurden de gasten Sparta aan bat. VVV bowlde netjes en kon snel toeslaan op het totaal van 12 runs. Sparta herstelde goed met opener Ambrose (29) en batsman nummer 3 Swain (40) naar 77 toen Ambrose moest capituleren. Met vallen en opstaan schuifelde Sparta naar 112 voor 6 wickets toen Bell (25) en Kumar (10*) inkwamen. Samen speelde zij Sparta met een 45 runs samenwerking geconcentreerd naar het eindtotaal van 160 runs. Ondanks dat het moeilijk batten was op het wicket had de thuisploeg graag een hoger totaal gescoord. Het goede bowlen van VVV mag ook niet onvermeld blijven, heren Klaassen (10 overs 17-2), Yaseen (10 overs 3-39) en Davids (10 overs 25-1) waren in vorm.

Als antwoord op VVV kwamen de Spartanen geweldig uit de startblokken. Bell (archief foto) en Bukhari met de nieuwe bal waren nagenoeg onbespeelbaar voor de batsmen. VVV heeft nooit ook maar even aan de overwinning kunnen denken het stond na 12 overs op 24 voor 6 wickets. Naast het bowlen waren ook het veldwerk en de beleving in het veld erg goed. Goede batsmen als Klaassen, Akhtar en Davids moesten alweer snel het slagperk verlaten. Toch verkocht VVV zijn huid nog duur toen A.Khan (44) en Yaseen (6) Sparta nog 10 overs voor het laatste wicket lieten werken en de gasten zaten voor 93 runs aan de kant. Een belangrijke overwinning met 67 runs voor de mannen van 1! Warren Bell nam zijn beste cijfers voor Sparta tot nu toe; 5 wickets voor 25 runs in 10 overs. Naast Bell namen ook Bukhari 2- en Saleem, Snoep, Yaqub allen 1 -wicket.

Opstelling: Steenbergen, Ambrose, Swain wk, Jeggels, Bukhari, de Kok, Bell, Kumar, Saleem, Snoep c, Yaqub.