Oefenwinst op GCCF, Leonie met Nederlandse Dames naar Engeland

Sparta wint ook laatste oefenduel

Het was afgelopen zondag GCCF dat als laatste oefentegenstander naar Capelle kwam. De bezoekers wonnen de tos en gingen batten. Zoals we al eerder deze voorbereiding hebben gezien van de Sparta aanval bowlde deze erg goed. Snoep opende zuinig en dat nam Saleem van zijn kant naadloos over, aan de andere kant was Bukhari bij vlagen onbespeelbaar. GCCF kwam niet verder dan 113 all-out. Dost sloot de inning keurig af, 3 wickets voor 11 runs, net als Yaqub die er 2 nam. De beste slagman aan GCCF-zijde (29 runs) was Amir Ishfaq die in recente jaren ook 10 seizoenen voor Sparta uitkwam. Sparta kwam in de achtervolging even kort in de penarie toen bowler Talib openers Steenbergen en Ambrose kon wegsturen. Met De Kok en Bukhari in het midden stabiliseerde de achtervolging vooral die laatste wilde met lange halen gauw thuis zijn en sloeg de ene na de andere bal de bomen in. Sparta haalde het totaal uiteindelijk in met Bukhari op 57 not out. Aankomend weekend is 1 vrij 2 speelt een oefenpot op zondag thuis tegen Concordia 2.

Opstelling: Ambrose, Steenbergen, de Kok, Bukhari, Swain wk, Kumar, Snoep c, Yaqub, Dost, Sardha, Saleem, Smelt 12e

Leonie met Nederlandse Dames naar Engeland

De komende dagen spelen de Nederlandse cricketdames twee wedstrijden in Engeland, in de Royal London Women’s One Day Cup 2017. Leonie Bennett (foto, CricketEurope) maakt namens Sparta deel uit van de selectie. Tegenstanders zijn Buckinghamshire (zondag) en Cambridgeshire (maandag). Leonie speelde tussen 2011 en 2013 al eens 12 wedstrijden in de nationale damesploeg, veel succes Leo!