Zaaltoernooi eindigt met vierde plaats

Zaterdag 18 februari deed er een Sparta zestal mee aan een zaaltoernooi in Schiedam. Aan het toernooi deden o.a. teams van Ajax, Concordia, Hercules, MOP, Olympia en Quick mee. De top 3 teams plaatste zich voor de finaledag op 4 maart. Zaalcricket, zes tegen zes, 8 overs, is een snelle spectaculaire versie van cricket. Er word gespeeld op een veld dat qua grootte vergelijkbaar is met een basketbalveld. Bowlers maximaal 2 overs per inning en batsmen op 25 runs wisselen, retired. Die batsmen mogen dan eventueel weer terug aan slag als iedereen uit is.

Sparta was ingedeeld in poule B met Concordia 2, Quick en TCSA. Sparta won de eerste pot eenvoudig van Quick dat eerst aan slag in 8 overs tot 41 runs kwam. Sparta passeerde dit totaal zonder wickets te verliezen met openers Gagan en Chandan na 3 overs. De tweede tegenstander was TCSA en die werd ook verslagen. TCSA scoorde 118 runs na 8 overs mede door Singh die twee keer met 25 runs retired ging. Het totaal werd op de laatste bal gepasseerd door Sparta met goed batten van Dost en Jaap aan het einde. Concordia 2 was tegenstander nummer 3 en die hadden ook hun eerste 2 wedstrijden gewonnen. Concordia maakte 127 runs. Sparta strandde op 97 ondanks goed batten van Gagan en Tim die beide retired gingen. Als nummer 2 van de poule speelde Sparta een kruisfinale om de derde plaats tegen Greenway Pirates dat tweede werd in poul A. Eerst battend maakte Sparta 91 runs, Gagan retired. De tegenstander kwam in de zevende over langszij, Sparta eindigde vierde.

Zaalteam:
Chandan Kumar wk
Martijn Snoep c
Jaap Kaulingfreks
Dost Muhammad
Tim de Kok
Salman Yaqub
Gagan Singh