Nolan Clarke cricketheld KNCB

Oud eerste elftalspeler Nolan Clarke (foto) is op het KNCB Cricket Gala toegevoegd aan de Nederlandse crickethelden galerij. Clarke speelde in totaal 99 interlands in Oranje waarvan 45 als Spartaan. Clarke was tussen 1993 en 1995 een belangrijke speler in Sparta 1 toen op het hoogste niveau. Clarke scoorde 6 centuries voor Sparta met als hoogtepunt een dubbele namelijk 213, zijn zoon Tyrone scoorde die wedstrijd in mei ’95 tegen Rood en Wit 120 runs. Clarke is niet de enige ”held” met een Sparta verleden. In 2013 werd Steven Lubbers gekozen die in 1979 6 keer in Oranje uitkwam als Spartaan. Een derde cricketheld is René Schoonheim, de oer-VOC’er en record international uit een Sparta nest, voetbalde en crickette ook voor onze club voor hij begin jaren 60 verkaste naar stadgenoot VOC. Waarvan akte.